Juldagen - Annandagen - Söndag

Julgodisar!


Utgång!


Nästa morgon var det upp tidigt och bege sig uppåt Söderhamn. Hemma hos mami väntade mat och släkt och lite julklappar.
Utsikt från mamis fönster:


Fick gosa med min Oskar också:

Vi åkte även och hälsade på Esmeralda i hennes nya hem. Eftersom mamma är lite allergisk blev det lite mycket för henne med två katter så Esmeralda fick flytta hem till mammas kompis istället, så numera bor hon i ett stort hus hos en jättegullig familj där hon blir riktigt bortskämd och trivs jättebra.

Igårkväll begav vi oss hem mot Karlstad igen trots snövädret. Idag ska jag försöka plugga lite konsthistoria och modehistoria.

God Jul!


(Från bussfönstret mellan Göteborg och Karlstad)

Har inte datorn med mig så därav den dåliga bloggningen senaste dagarna. Nu är jag framme i Sverige i alla fall. Har varit dödssjuk med halsont och feber sedan jag kom till Karlstad men jag har hetsätit Propex och Alvedon i tre dagar så jag har ändå orkat med att fira jul och träffat lite vänner. Idag mår jag mycket bättre. Ikväll blir det utgång med Therese och imorgon ska jag och syster bege oss uppåt i landet mot Söderhamn för att hälsa på resten av familjen. Nu ska jag baka julgodisar att ta med mig upp. Hej hej!

2 0 0 9

Årets bedrift?
Att jag har flyttat helt själv till ett främmande land där jag inte kan språket eller känner en enda människa, och överlevt!

Årets bittra?
Hm, svårt, men det var nog i början på året när jag fortfarande trodde jag skulle bo kvar i Sverige, bli sjuksköterska och alla mina designerdrömmar skulle gå upp i rök för alltid. Då var varje dag årets bittra.

Årets bästa semester?
Semester? Har inte haft semester på 10 år eller nåt. Minns inte ens när jag hade semester sist faktiskt.

Årets nytillskott?
Alla nya människor jag lärt känna här i Barcelona.

Årets förlust?
När jag och 80% av klassen fick U på Sjukdomslära II-tentan i våras, det får nog räknas som årets förlust faktiskt.

Årets vuxenpoäng?
Jag ligger nog på minus på vuxenpoängen i år tror jag. Ingen lägenhet, ingen bil, ingen sambo, inget Ica-kort, ingen storhandling på Willys, inget fredagsmys, inga seriösa universitetsstudier. Istället hyr jag ett tillfälligt rum i Barcelona, pluggar till något så osäkert som designer, äter Snickers till lunch, sitter uppe och syr till klockan 3 på natten... I och för sig så har jag insett att jag föredrar en vinkväll med en god vän eller två framför att vara ute och supa och festa hela nätterna på diverse klubbar. Så ett vuxenpoäng har jag lyckats skrapa ihop i alla fall!

Årets fysiska förändring?
Det är den gamla vanliga, ner i vikt, upp i vikt, ner i vikt, upp i vikt... Jag lever inte alltid som jag lär som (numera fd) hälsokostarbetare.

Årets nya kändisförälskelse?
Eric Northman (om man kan klassa det som kändis), jag vill ha en evil vampyr-pojkvän tack!

Heeeeeet!!!!

Årets mest gåshudsframkallande låt?
Oavsett vilket år det är, Håkan är alltid gåshudsframkallande:



Årets läsupplevelse?
Dumpa honom! (He´s just not that into you) har förändrat hela min syn på dejtande. Alla bör läsa den!
 
Boken och filmen.

Årets insikt?
Förutom ovan nämnda bok så är det även att jag faktiskt kan flytta till ett främmande land helt själv. Det är inte farligt och hittills har jag inte ångrat mig en enda gång.

Årets TV-besatthet?
True Blood, plöjde igenom säsong 1 och 2 på ca 2 veckor. När säsong 3 äntligen kommer tänker jag sjukanmäla mig och låsa in mig på mitt rum i en vecka.

Årets bakverk?
Croissanter med chokladkräm, gärna med extra Nutella på.

Årets magont?
Se ovan.

Årets kaffe?
Caramel Macchiato från Starbucks.

Årets lunch?
Sallader från Maché (Karlstad)

Årets sjukdom?
Halsfluss och influensa.

Årets jobbigaste fråga?
"Varför vill du inte bli sjuksköterska längre? Det är ju ett jättebra jobb!"
Bubblare: "Vad är det för skillnad på spikmattorna?"

Årets uttryck?
Att ensamsegla! (= att dricka vin själv hemma, myntat av Tessy.)

Årets äntligen?
The Sims 3.

Årets beroende?
Ben & Jerrys Half baked.






I want candy

Nyss hemkommen från att ha barhoppat med Polly från min spanskaklass. Vi tyckte vi borde testa lite olika barer i La Gracia, ett område nära där vi bor så vi gick runt och drack ett glas vin i varje bar vi gick in i innan vi drog vidare till nästa. I den sista baren mötte vi upp Kam och Myrthe också från spanskaklassen. Har haft en mycket trevlig kväll men nu blir det nog sängdags. Har varit supertrött hela dagen och bara legat på soffan och sett på film (Sex & the City och Marie Antoinette), måste vara all stress och sömnbrist från hösten som kommer ikapp. Nu ser jag fram emot en ledig dag imorgon, ska bara städa och packa inför Sverige-visiten. På måndag ska jag handla ett par julklappar och sedan blir det flyg mot Götteborrrg (läses på Göteborska då jag just nu är relativt onykter och av någon anledning då börjar prata göteborska, ni som känner mig (Tessy, Carina...) vet vad jag menar ;) ) Ska bli så roligt att komma hem ett par veckor, längtar så efter alla mina bästaste underbaraste vänner hemma i Karlstad, puss på er! Nä nu börjar jag bli sådär översentimental och känslosam, dags att sova! Hej hej!!


Älskar modet från den här tiden, skorna, klänningarna, frisyrerna. Och varje gång jag ser klippet vil jag äta en massa bakelser... :)

U-lands-wifi

Mitt i en kortbetalning dyker följande upp:


Härligt, pengarna är dragna från kontot men ingen bokningsbekräftelse. Blir galen på internetuppkopplingen här, antingen tar det 100 år eller så hänger sig sidan eller så sker detta. Gaahhh! Är dagligen nära att börja gråta av frustration framför datorn.

Alla därhemma varnar mig för att jag kommer att frysa ihjäl när jag kommer hem till Sverige på måndag, men jag ser faktiskt fram emot det. I Sverige har man i alla fall värme inomhus, och här i Spanien är man inte utrustade för vinterväder för fem öre, det finns ingen centralvärme i husen (eller ja, vissa lyxutrustade lägenheter har det), så med andra ord när det är 5 plusgrader utomhus (som idag) är det även 5 plusgrader inomhus. Då får man ha någon typ av värmefläkt eller gasolkamin att tända på, men för att spara på el och gasol har man ju inte dessa på om man inte är hemma eller på natten när man sover. Så varje morgon rusar jag upp ur sängen, slår på värmefläkten, rusar tillbaka och gömmer mig under täcket en halvtimme-timme tills rummet är någorlunda uppvärmt och jag vågar kliva upp. Halsduk och vantar är obligatoriskt när man ska gå upp till köket, där det inte finns någon värmeanordning alls, och laga frukost på morgonen. Så ja, det må vara vidriga minusgrader i Sverige just nu men så länge jag slipper frysa när jag är inomhus så kan jag ta det faktiskt. :)  (Risken finns att jag tar tillbaka allt jag nyss sagt på måndagkväll när jag har förfrusit fingrar och tår på vägen mellan flygplatsen och vandrarhemmet. :) )



Min bästa vän!

5 grader varmt o blåsigt...brr!



Köpte ett par tofflor igår så jag slipper frysa om fötterna när jag springer runt på vårt kalla golv i vinter. Det är supersköna och varma, jag älskar dem. :) Lägenheten blir iskall nu på vintern om man inte är hemma på ett par timmar och kan ha på värmefläkten så de behövs verkligen. Det kändes som att nån hade stoppat isbitar i täcket inatt när jag skulle lägga mig. Brr! Var ute med min spanska-klass igår och det blev rätt sent, kom hem vid tvåtiden. Det var jättetrevligt, jag och en engelsk tjej satt kvar sist av alla och drack vin och pratade om allt möjligt. Egentligen borde jag ha varit hemma och pluggat istället men jag bestämde mig för att ge mig själv ledigt idag så jag kunde få sova ut och vara hemma och komma ikapp med alla våra skolarbeten. Hela klassen bestämde igår att vi skulle bojkotta vår marknadsföringspresentation pga tidsbrist. Det är omöjligt för oss just nu att organisera ett grupparbete när alla har en miljon saker att göra. Nu ska jag sätta mig och leta ett konstverk att analysera till fredag. Hej hej!

Nu har hela tvättsystemet gått åt helvete!



Ensamseglaren måste vara bland det roligaste som skapats.

Godnatt

Lyckades precis superlimma mig själv. Nu går jag och lägger mig.


Julstämning och stress

Har precis varit in till stan och köpt mig ett strykjärn och en bok med spanska verb. Det är så mysigt att åka in till stan på kvällarna för det är julbelysning överallt.

 





Nu ska jag ta tag i ett av våra elva (11!) arbeten som ska vara klara nästa vecka. Ingen fritid här inte. Det är helt sjukt vilket tempo det är i skolan. Varje vecka har vi ca 6-8 uppgifter att göra men nu är det såklart extra mycket etersom det är sista veckan innan "jullovet" (lov är det inte heller för vi har fått tre uppgfter att göra tills skolan börjar igen i januari). Sömn och ett socialt liv är bara att glömma än så länge. Detta ska jag ha gjort till nästa vecka:
Till måndag; tråckla ihop en kjol och en topp samt rita två kjolmönster.
Till tisdag; göra om en del av färgprojektet jag gjorde för någon vecka sen (där vi skulle återskapa en bild i tyg), och sedan göra en illustration inspirerad av det projektet, samt rita ett självporträtt i A2-storlek.
Till onsdag; göra en timeline över tygproduktionens tekniska utveckling genom tiderna, göra en analys av fyra olika klädbutikers tygkvalitéer, samt skriva en muntlig redovisning om "joint ventures" (företag som gått samman och bildat ett nytt företag).
Till torsdag; ingenting, vilket innebär mer tid till att arbeta med vår uppgift som vi har
till fredag; samla bilder på moderna kläder som är inspirerade av historiska kläder, samt göra en analys av ett konstverk.
Mitt i allt detta ska jag försöka klämma in några timmars spanska-studier också. Man kan undrar varför jag sitter här och förlorar dyrbara minuter egentligen. Dags att återgå till pluggandet.

Woodoo-tomaten


Beyonce

Dagens sönderspelade Spotify-låtar:




Veckans saknar



Veckans blää:



Just nu lever jag på Nescafe snabbkaffe gjort på mjölk då det är det minst äckliga alternativet om man vill dricka kaffe hemma. Skolans automatkaffe ska vi inte ens prata om, det förtjänar inte ens att kallas kaffe överhuvudtaget. När jag äntligen kom på hur man skulle välja "utan socker" i automaten fick jag även veta varför man envisas med att automatiskt ha i socker. Det är nämligen det enda som gör kaffet någorlunda drickbart. Caféerna här är de enda som har gott kaffe, borde kanske fråga om jag får köpa lite av deras lager så jag kan göra själv hemma. Nåja, nog tjatat om kaffe. Nu ska jag plugga lite spanska och sedan sova. 


Mitt projekt

Hann inte riktigt färdigt så som jag ville ha den, men detta får duga. Hade velat göra nitar över hela kuporna och mer spetsvolanger, men eftersom jag prioriterade en extra timme sömn imorse fick det bli så här istället. :)


Syr och syr

Ger mig själv fyra timmars sömn innan jag måste fortsätta med den satans korsetten och tillhörande handskar som ska vara klart till kl 10 imorgon då jag måste gå till skolan. Godnatt så länge!




Tentaplugg



Sitter ute på terrassen med en kaffe och pluggar material till tentan imorgon. Det är den 8 december, sol och 17 grader varmt...jag älskar det här landet! :) Sitter ute i leggins och t-shirt och försöker få lite färg på min likbleka skandinavien-hud. När jag kommer till Sverige till jul ska jag hamstra på mig lite brun-utan-sol tror jag. Nu måste jag återgå till pluggandet. Hej hej!

Den obefläckade avelsen

Idag är det helgdag här i Spanien, vi firar Virgin concepcion, att Maria blev gravid med Gud. Vad jag dock inte riktigt fattar är om vi firar att hon blev gravid idag, hur kunde Jesus då födas på julafton?  Antingen var det en väldigt kort graviditet eller en väldigt lång. (Googlar lite.) Aha, om jag förstår det rätt är det inte Marias befruktning vi firar utan Marias mammas när hon blev gravid med Maria. Eftersom Marias egna existens inte kunde vara nedsmutsad av hennes föräldrars sexuella lustar då hon då inte skulle vara helt ren och oskuldsfull för att kunna paras med Gud himself. Måste säga att Jesus var en sektledare av rang på sin tid. 2000 år senare och hans sekt räknas som den största i världen, 2,1 miljarder anhängare. T o m människor som inte anser sig kristna firar hans helgdagar såsom jul och påsk. Mycket imponerande! Inte som dagens amatörmässiga wannabes såsom Helge Fosmo med sina Jesus-sms och L Ron Hubbard med sina rymdskepp. Jag efterlyser härmed en ny sekt/religion som strävar efter att bli större än kristendomen, det vore spännande att följa dess utveckling. Helst inte en där kvinnor är förtryckta, och "dödssynder" såsom lust och frosseri är något dåligt, vi behöver något nyare och modernare, en religion för 2000-talet helt enkelt.


En kreativ dag

Idag har Effie varit här och lånat min symaskin. Vi har varit riktigt duktiga och sytt nästan hela dagen. Hon på maskinen och jag för hand. Jag håller på att jobba på min korsett som måste vara färdig till torsdag. Blev klar med bakstycket idag, och ska förhoppningsvis hinna klart med resten imorgon samtidigt som jag måste hinna plugga till vår materials & technology-tenta som vi har på onsdag. Tentan innefattar att känna igen olika typer av material (bomull, silke, ull och linne) i olika tyger och även kunna massa fakta om dem.


Har man inget strykjärn så får man ha en plattång...

Jag har för övrigt inte haft nåt varmvatten idag, har ingen aning om varför. Jacqueline är i Holland sedan en vecka tillbaka så jag vågar inte ta tag i det själv och ringa hyresvärden eftersom han bara pratar spanska. :S Iställlet hoppas jag att varmvattnet ska ha kommit tillbaka av sig själv imorgon när jag vaknar. Annars får jag ställa mig och koka vatten till duschning och diskning tills Jacqueline kommer hem igen på torsdag...

IKEA-bygge


Ansåg mig vara för rutinerad för att behöva instruktioner så jag skippade dem...


Resterna av gårdagens vin underlättade arbetet.


Klart! Under bordet står två lådor som jag också köpte idag för att förvara tyger och sådant jag sytt i.


The mothership



Helt exalterad har jag släpat runt stackars Effie på Ikea idag. Hon verkade inte riktigt uppleva miljön fullt så upphetsande som jag, haha. Hon gick mest och skrattade åt mig som betedde mig som en barn på julafton där jag gick och plockade bland glas, muggar, saxar och förvaringsboxar. Jag köpte mig även ett Flärke datorbord som jag kan ha min symaskin på. Tyvärr hittade jag inga lussekatter :( men däremot köpte jag två burkar sill och Kalles kaviar. Jag har blivit så onyttig sedan jag flyttade ner hit. Hade jag fortfarande bott i Sverige hade jag aldrig köpt varken sill eller kaviar, dessutom äter jag numera corn flakes och mjölk till frukost och choklad som mellanmål i skolan varje dag. Inte särskilt GI alls det. Måste försöka skärpa mig, mina blodsockersvängningar är helt galna just nu, inte bra.

Innan Ikea tog vi en sväng i stan, jag skulle bara visa Effie min favoritaffär Lefties eftersom hon behövde köpa en vinterjacka, men istället blev det jag som impulsshoppade ett par jeans och ett par pumps. Som tur är kostade det mig bara 30 euro.

Skorna är i ett ull-liknande material, tyckte det var lite fint att de såg så vintriga ut. :)

Nu ska jag skruva ihop mitt Flärke datorbord, tur att man blivit proffs på att montera Ikea-möbler genom åren. :)

When you´re good to mama...



Var egentligen bjuden på fest hos min stalker men eftersom jag inte känner för att uppmuntra instabilt beteende ikväll har jag valt att stanna hemma med en flaska billigt spanskt vin och Chicago soundtracket på Spotify. Imorgon ska jag möta upp Effie på stan för lite shopping. Bland annat ska vi åka till Ikea och köpa ett bord som jag kan ha symaskinen på och efter det ska vi åka hem hit och sy tills fingrarna blöder. :) Nu ska jag återgå till min hemmakväll.


Vad göra, vad göra...?



Ja, jag är glad att jag inte bor kvar i Sverige en dag som denna. Vad hade man valt? Hur hade man hanterat den konflikt som hade uppstått inombords? Ska jag se Idol eller På spåret? Det är tur att Aftonbladet då finns och väljer att dedikera förstasidan till hur man ska hantera denna ångest som kommer att infinna sig klockan 20.00 ikväll. Jag undrar; finns det stödlinjer upprättade speciellt för denna händelse? Kan man få Sobril utskrivet akut under dagen? Kommer Sverige bli ett land i kaos fullt av suicida människor denna fredagskväll? Jag väntar med spänning på morgondagens löpsedlar!

Om ni ursäktar mig så ska jag nu återgå till något mer väsentligt...

I <3 Madonna

Ligger fortfarande i sängen, dricker kaffe och pluggar. Alltså det känns fel att kalla det plugga nuförtiden. Plugga är ju när man sitter i soffan med fem olika sjukdomsläraböcker på 10 kg vardera och trycker in information som man fattar hälften av samtidigt som man hinkar i sig litervis med kaffe för att inte somna av uttråkning. Mitt "plugg" idag består av att studera kläderna i Madonnas video Celebration. Vi har fått i uppgift att välja en musikvideo från 2009 som har en anknytning till mode, sedan ska vi skapa ett "skyltfönster" bestående av saker som representerar modet i videon. Jag valde Madonna eftersom jag lyssnat på henne sedan jag var tolv år och jag älskar hennes förmåga att utveckla sig själv stilmässigt hela tiden. Jag har bestämt mig för att göra en korsett som är en blandning av 80-talet och lite futuristiskt Matrix-aktig. som ska symbolisera Madonna från då och nu. Utöver korsetten ska jag ha lite 80-talsaccesoarer liggandes bredvid, som ett par neonrosa eller gula solglasögon och några liknande örhängen. Jag har aldrig gjort en korsett i hela mitt liv, så igårkväll åkte jag in till stan för att köpa en billig korsett att ha som mönster för den jag ska göra. Det finns en liten butik inne i stan som säljer underkläder från 1,50 euro så dit begav jag mig och inhandlade en röd halvskabbig kreation för endast 9.99, perfekt!



(By the way, det stannade på 26 missade samtal igårkväll. Behöver jag säga att jag medvetet ignorerade de sista samtalen...?)

20 missed calls

Nu känner jag inte till alla spanska seder och så, men anses det normalt att ringa någon man varit på en dejt med 20 gånger under en eftermiddag...? Personligen känner jag mig inte speciellt sugen på en andra dejt just nu.
Varför råkar jag alltid ut för alla skumma stalkers?


RSS 2.0