Motgift

Haha, vilket fluminlägg jag skrev nyss insåg jag, med inspiration som kommer flygandes och grejer, men som jag sa till Anneli nyss; att vara designer är lite flummigt så det får ni stå ut med. :)

Som ett litet motgift får ni därför ett recept på en kladdkaka som Tessy nyss skickade. Hur gott låter inte detta? :

Chokladkaka med mörk choklad (som kladdkaka fast annorlunda)

Den här chokladkakan bakas på mörk choklad och gräddas bara så länge att den fortfarande är kladdig i mitten när den kommer ur ugnen.

Färdigt på: 35 min

250 g mörk choklad, bitter
150 g smör
4 ägg
4 msk socker
1 msk mjöl

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Smält smöret och slå det varmt över chokladen. Rör om tills chokladen har smält.

3. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp och blanda det med den smälta chokladen.

4. Tillsätt mjölet och blanda noga.

5. Häll smeten i en smörad form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i diameter.

6. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader, cirka 15-20 minuter. Kakan ska stelna och spricka på ytan, men inuti ska den vara kladdig.

7. Ta ut kakan och låt den kallna i formen.



Receptet är taget från http://recept.nu/


Kommentarer
Postat av: Niklas C

Åååååhh vad gott det låter.. Vill ha, vill ha, vill haaaa :P

2009-10-21 @ 11:52:27
URL: http://thelifeofniklasc.blogspot.com
Postat av: Niklas C

Svar: Haha äckligt? Jag tycker min roliga historia är mysig :P Hahaha... Eller inte!

2009-10-21 @ 14:12:47
URL: http://thelifeofniklasc.blogspot.com
Postat av: Niklas C

Nu har jag valt ut de sex finalisterna i veckans blogg. Titta gärna in och rösta på din favorit.



http://thelifeofniklasc.blogspot.com/2009/10/de-sex-nominerade-i-veckans-blogg-ar.html



Om du inte blev utvald så är du välkommen att anmäla dig igen på måndag till nästa "Veckans blogg"...



Ha det bäst!



Kram

2009-10-21 @ 15:27:41
URL: http://thelifeofniklasc.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0