Que disastre!!!

Tva dagar efter att mitt USB blivit stulet dog min dator. Helt otroligt! What's next liksom??? Inom loppet av tre dagar har hela mitt liv i princip forsvunnit. Alla foton, alla dokument, allt! Katastrofo!! Nu forsoker jag kolla upp hur mycket det skulle kosta att laga datorn, om det ens ar mojligt eller om det ar battre att kopa en ny. I sa fall maste jag kopa den fran Sverige, da jag for det forsta maste ta den pa avbetalning och for det andra MASTE ha ett svenskt tangentbord. Suck och ston!  
RIP

Det är synd om människorna

Lyckades glömma mitt USB-minne i en av skolans datorer igår, minnet innehöll ca 16 GB foton, skolarbeten, filmer och värst av allt min gamla dagbok från ett par år tillbaka. (!!!) Självklart var det för mycket att hoppas på att det var någon vänlig själ som hittade det och lämnade in det i receptionen, istället var det någon patetisk liten ryggradslös halvmänniska som tyckte att han/hon hade bättre användning för det själv. Vem snor ett USB-minne liksom?? Hur illa ställt är det inte i hjärnan då? Jag kan förstå om man hittar pengar men personen ifråga borde ju fattat att innehållet (nästan 16 GB ju!!!!) förmodligen var väldig viktigt för någon. Hur har man samvete att göra det?? Idiot!!!
Usch, nu ska jag dränka mina sorger över den förtappade mänskligheten med mat på en veganrestaurang, en flamenco show och några glas vin, i sällskap av Selena, hennes kompis Kristina och vår kära Polly som återvänt från England den här veckan. Ha en bra fredagkväll! Hej hej!


Force of Nature1 duschdraperi
6 flaskor sprayfärg
1 liter silikon
Ett par kilo sand
Några krossade vinglas

Mixas väl, gärna med några nätters sömnlöshet. Där har vi receptet på ett stycke sandklänning.
Lyckades försova mig i morse, gick och la mig vid fyra och tanken var att jag skulle gå upp igen klockan sju för att finslipa på detaljerna till presentationen. Istället vaknade jag 30 minuter innan lektionen skulle börja. Det var bara att packa ihop och springa. Så själva presentationen av idén, dikten som jag hämtat inpsiration ifrån, färgprover, illustrationer osv gick väl inte så lysande som jag hade planerat men min lärare älskade min klänning i alla fall, så det var väl tur det! Annars hade jag förmodligen gått och grävt ner mig eller nåt med tanke på hur många timmars arbete jag lagt ner på den. :) Bilden här ovan gör den inte ritkigt rättvisa dock, i verkligheten glittrar den mer och glasbitarna är blankare och delvis genomskinliga. Klänningen heter Force of Nature (vi skulle döpa våra projekt) och ska symbolisera havets och universums styrka och makt, som jag skrev tidigare, som i sin tur symboliserar min dikt. Nu ska jag lägga mig och vila mina onda axlar en stund innan jag måste förbereda inför morgondagens lektioner.

Baldessari collection

Mina bidrag till vår John Baldessari-kollektion. Hela vår kollektion består av 15 plagg, av dessa 15 har vi valt ut tre som vi ska göra prototyper av.
    

Jag var lite stressad när jag satt och fyllde i konturerna med svart penna i fredags innan lektionen så därför har några av dem fått deformerade huvuden. Ska sätta mig och rätta till det nu tänkte jag.

En av bilderna som inspirerat oss:

Dress in progressHar sytt en klänning av ett duschdraperi och använder den som bas, sedan håller jag på att sy fast små påsar innehållande silikon, blå färg, blå sand och glitter. Det är tänkt att hela klänningen ska påminna om havet och universum och symbolisera styrka, makt och självständighet.

Gammal och vis?

Dagens väder: Sol och 19 grader varmt.
Dagens humör: Strålande men trött.

Vädret är helt underbart idag och jag upplever för första gången i mitt liv att man kan bli lycklig av något så enkelt som solsken och värme. Det låter kanske konstigt, men aldrig förr har jag förstått när alla i min omgivning blir helt euforiska bara för att solen tittar fram. Själv satt man och tänkte att det spelar väl ingen roll om solen skiner för vi kommer aldrig att bli lyckliga ändå. När man är så bitter och olycklig är det dags att byta miljö, så det var väl tur att jag gjorde det. Jag tror att man kan leva olycklig till en viss punkt, och med olycklig menar jag inte att man ligger hemma och gråter varje dag utan mer som att man går omkring med ett tomt hål inuti sig, en känsla av att något saknas och vad man är gör så hittar man inget som kan fylla igen det tomrummet. När man har levt med den känslan från ögonblicket man kan börja tänka själv så vänjer man sig vid den, man vet inget annat, tror att livet ska kännas så. Jag skriver det här för att det var någon som inte riktigt kunde tro på att jag kan ha levt i 29 år och hela tiden varit så himla olycklig, och självklart så fanns det ju en del ljusglimtar i det gamla livet som fina vänner som gjorde dagarna mer uthärdliga :) men bara för att man är glad ibland så betyder inte det att man är lycklig. Sedan får väl alla tro vad de vill, de har ju inte levt inuti min hjärna så det kan inte veta, men jag vet i alla fall att det svarta tomrummet är borta nu. 

Det blev ett himla djupt inlägg idag, fast jag bara tänkt skriva om vädret... :) Nåja nu ska jag återgå till lite ytligheter som att sy på min sandklänning och dricka kaffe.
Regn hos migJag som varit ambitiös och filmat åskvädret, ösregnet samt en liten rundtur i vår trädgård och så går det inte att ladda upp filmen på youtube, fast jag har rätt format. Konstigt, kanske är nåt med vädret för jag kan inte skicka sms heller trots att jag fyllde på kontantkortet igår... Nåja, ni får väl nöja er med en halvtråkig bild på översvämningen jag strax ska bege mig ut i. Ska möta upp Kam och Selena på lite mat, drinkar och skvaller om ett par timmar. Vi har inte setts på över en vecka så vi har lite att ta igen. :)

Limma sand

Jobbar på min sand- och glasklänning idag. Spraymålar sand för allt vad jag är värd och funderar på hur jag ska kunna fästa sanden på plasten som ska bli själva klänningen. Testar lite olika limtyper och silikon just nu så får vi se vilken som håller bäst. Just nu har jag störst tilltro till superlimmet, superlim brukar vara universallösningen på det mesta.

Jag och min bättre hälftVi har meningsskiljaktigheter idag...vore så mycket enklare om hon bara ville göra som jag säger.

The list

Snor Lindas onödiga lista:

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?
Tre, en till grinden till gården, en till mitt hus och en till Fredriks och Maryahs hus.


Vilken svordom använder du mest?
Fi**a.


Äger du en iPod?

Nope, har en liten sliten Zen Creative med trasiga hörlurar.


Vilken tid är din väckarklocka inställd på?

Nån gång mellan 06 och 08 beroende på vilken dag det är.


Använder du flipflops även när det är kallt ute?

Använder aldrig flip flops, de verkar obekväma och svåra att gå i, som att de ska ramla av när som helst.


Var köper du dina matvaror?

Jespac, Condis eller Bonpreu, det är de matvarubutiker som ligger nära där jag bor.


Vilken var den senaste filmen du såg?

Tim Burtons Alice i Underlandet. Nej, nu ljög jag, det var ju New moon!


Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?

En lägenhet i Barcelona.


Har någon någonsin kallat dig lat?
Jag är frukstansvärt lat så förmodligen, även fast jag inte kan komma på det just nu.


Vilken cd ligger i din spelare just nu?

Ingen, alla mina CD-skivor befinner sig i min systers garage i Karlstad.


Föredrar du vanlig eller chokladmjölk?

Beror på hur nyttig jag försöker vara.


Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?

Ja, och till råga på allt var det en hemlighet som personen i fråga gott kunde ha behållt för sig själv. Too much info, por favor!


Vem var den senaste som ringde dig?
En tjej i klassen.


Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?

Vissa gör nog det.


Hur många syskon har du?
Tre halva.


Är du blyg inför det motsatta könet?

Nej, det skulle jag inte vilja påstå.


Vilken film kan du alla replikerna till?

Dirty dancing...det är nog den enda.


Äger du några band-t-shirts?

Näe.


När flög du senast?

I januari när jag återvände till Bcn efter jullovet.


Hur många stolar står kring ditt köksbord?

Jag har inte ens ett kök, än mindre ett köksbord.


Läser du för skojs skull?
Ja, fast jag har tyvärr aldrig tid att göra det.


Pratar du några andra språk?

Engelska, lite franska och italienska, spanskan börjar ta sig.


Diskar du din egen disk?

Ja, det finns ingen annan som vill göra det åt mig så...


Har du gråtit offentligt?

Ja, ett par gånger när något väldigt sorgligt hade hänt.


Vilka gör du, önskningar eller planer?

Försöker göra planer av mina önskningar.


Försöker du alltid lära dig nya saker?

Ja, det är väldig givande och roligt att lära sig nya saker.


Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?

Har världens o-orginellaste tatuering i ljumsken; kinesiska tecknet för kärlek, nästan så jag skäms för att berätta det. :) Har haft piercing i tungan och mouche (som jag fortfarande har kvar ärret från) och har en i naveln som fortfarande hänger kvar. Oj, läste fel, trodde frågan var om jag hade några. Ja, det finns en tatuering jag vill göra.


Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?

Känslomässig mognad och intelligens.
 

Gillar du din boendesituation?

Ja, med tanke på att jag bor i svindyra Barcelona och de flesta måste dela flera stycken på minismå lägenheter för att ha råd att bo här så är jag väldigt nöjd med mitt egna lilla krypin just nu.


Äter du frukost dagligen?

Japp, frukost är ju det viktigaste målet.


Är dina dagar fullbokade och stressiga?

Ja, varenda en...


Vilken är din favoritfrukt?

Apelsin.


Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?

Fruktansvärt petig!


Vem var den senaste personen som gjorde dig arg?

Alla invånarna i den där byn där de där tjejerna blev våldtagna, när jag såg Uppdrag granskning på SVT play förra veckan. Skrämmande vilka idioter som går lösa i samhället.


Vad var det senaste du åt?

Ananas.


Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?

Kan inte välja, handlar väl snarare om personkemi än kön.


Hur valde dina föräldrar ditt namn?

Min pappas farmor hette Alexandra men kallades för Sandra. Jag döptes till Sandra men när jag blev vuxen kände jag mig mer som en Alexandra så jag bytte.


Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?

Jag vill ha choklad!!!


Skulle du någonsin hoppa fallskärm?

Nja, vet inte, kanske. Har så många andra drömmar jag vill förverkliga att jag aldrig tänkt på det.


Sover du på sida, mage eller rygg?

På sidan, kan inte somna om jag inte ligger på sidan, skumt men sant.

 

Har du någonsin köpt något från eBay?
En gång blev jag nästan lurad att köpa en svinbillig mp3 från Kina men när portot skulle gå på flera hundra så vägrade jag betala.


Tycker du om att krama folk?

Beror väl på vem som vill kramas.


I don´t wanna do bad things with you EdwardWiiee, den 13 juni är det dags! Säsong 3! I väntan på det tittar jag på säsong 1 idag samtidigt som jag pluggar. Just ja, såg Twilight och New moon i helgen, som alla tjatat på mig att jag måste göra. De var helt okej, men tyvärr inte ens i närheten av samma klass som True Blood. Jag är ledsen att säga det mina Twilight-älskande vänner men New moon var till och med stundtals lite småtråkig och Edward är ju inte riktigt lika het som Bill och Eric. Kommer jag att börja få hatkommentarer från alla Twilight-fans där ute nu??

RSS 2.0