Vilodag

Filmen var jättebra igår. Vill flytta till Underlandet nu, gifta mig med Mad Hatter och skapa en massa bisarra surrealistiska kläder. :P

Idag har jag en mycket lat oproduktiv söndag. Glider runt i pyjamas med en olivoljeinpackning i håret, läser bloggar och msn-ar. Vi har påsklov nu veckan som kommer men självklart ville inte våra lärare att vi skulle gå sysslolösa för det så vi har fått fyra uppgifter att jobba med tills nästa vecka. Ska nog försöka pyssla lite med i alla fall en av dem i eftermiddag, ska rita lite på designen till den dikt-inspirerade klänningen jag pratade om förut. Den som ska vara i ett okonventionellt material, jag ska använda mig av sand och krossat glas har jag bestämt, ska bli intressant att se hur det går.Off with her head!Nu ska jag bädda ner mig i sängen med vanilj-te och se på Alice i Underlandet, mina förväntningar skyhöga! Hoppas ni har en trevlig lördagkväll!

Sooommar, sommar o sol!!!

Har varit på en promenad i parken som ligger alldeles bredvid där jag bor. Våren har äntligen kommit (igen), det är sol och 20 grader varmt just nu, och förhoppningsvis håller det i sig den här gången. Vill inte överraskas av några plötsliga snöfall igen, tack!
Agave-kaktusar. Agave-sirap är ett naturligt sötningsmedel som har låg inverkan på blodsockret. Är sugen på att testa men jag vågade inte ta en bit från kaktusarna då det fanns en förbudskylt för att plocka blommor där. I min framtida trädgård ska jag odla egna agave-kaktusar.Har även registrerat mig som jobbsökare på Citibanks hemsida idag. Måste börja leta sommarjobb nu, innan CSN-pengarna tar slut... :S

Kört en helnattareSå trött att jag inte ens lyckas ta en osuddig bild. Är snart klar med presentationen vi ska göra idag, av en kollektion på 30 plagg inspirerade av konstnären John Baldessari. Klockan är 05.53 och jag tror att jag precis kommer att hinna göra klart den sista moodboarden innan det är dags att kliva upp och möta morgonen om en timme. Är förvånansvärt pigg ändå med tanke på att jag aldrig gått och lagt mig, gissar att det har att göra med att jag har knarkat Nutella halva natten och fortfarande är helt hög på allt socker. Längtar tills den här skoldagen är över, jäklarns i berget vad jag ska sova ikväll!
Jaja, nu måste jag återgå till arbetet!John Baldessari är en mycket speciell konstnär så vår kollektion blev också mycket speciell. Han har bland annat tagit bilder av gamla filmstjärnor och tagit bort deras ansikten men behållt vissa delar som t ex näsan eller ett öra och målat över dem så att de endast blir en silhuett. Vi har bland annat använt detta i vår kollektion genom att designa vita t-shirts, kjolar och klänningar med färgglada silhuetter av inre organ som hjärtat, lungorna etc.

Deklaration

Det här var nog första gången jag var ute i så god tid med deklarationen. Insåg att eftersom jag aldrig gjorde någon adressändring när jag flyttade (och även om jag gjorde en flyttanmälan nu idag) så skulle skattebeskedet med ganska stor sannolikhet inte komma fram som det skulle. Så jag införskaffade mig äntligen en e-legitimation och gjorde deklarationen på en gång över nätet. Mycket smidigt, fattar inte varför jag aldrig kommit mig för att göra det tidigare. Lite pengar får jag tillbaka också, inga mängder, och ingen månadslön som förra året, men väl en månadshyra i alla fall, och det kommer välbehövligt till sommaren när CSN-pengarna kommer lysa med sin frånvaro på kontot.

Vi har lite sorg den här veckan då vår vän Polly var tvungen att flytta hem till England igen. :( Hon kommer att vara saknad och vi hoppas på att hon kommer att flytta tillbaka igen någon gång längre fram. 
 


Jag och Polly kommer ut från världens sämsta "spökhus" i Valencia, en tre meter lång mörk gång med en "död" papier maché-figur i slutet.

Nu ska jag försöka sova lite, har egentligen en massa skolarbete att göra men jag tror jag ska försöka släpa mig upp tidigt imorgon istället och göra det och unna mig lite sömn nu.


Som hemma fast annorlunda

Vår lilla 24-timmarstripp till Valencia:


Några av papier mache-figuerna som brändes under natten.Vi åt alldeles för många underbara churros som i princip är friterad deg doppad i socker eller choklad. (Det är nästan så man kan känna hur artärerna täpps till medans man äter dem.)Vi åt lunch på en paella-restaurang på stranden, dock inte på den som tydligen ska ha varit Hemingways favoritrestaurang, den låg på samma gata men var fullbokad.Det smälldes smällare och sköts enorma fyrverkerier över hela stan, häftigt men öronbedövande, hade jag inte redan haft tinnitus så hade jag nog fått det igår.


Jag och Selena chockades över att det här barnet stod helt själv på gatan och slängde iväg smällare som han tänt på med en cigarett som han höll i handen... Undrar hur länge han hade fått stå så i Sverige innan socialen hämtat upp honom...?        

Fler bilder kommer på Facebook. Vi hade jättekul men insåg att vi nog börjar bli lite för gamla för att orka med 24-timmars festande och sedan ta första tåget hem på morgonen. :S Så nu ska jag försöka ta igen lite av nattens missade sömn. Ikväll blir det bara mera vila och eventuellt lite plugg, måste rita 10 olika plagg tills på måndag som ska vara inspirerade av en konstutställning av John Baldessari som vi var på för ett par veckor sedan. 


I rise I rise I rise

Har ganska nyligen kommit hem från skolan, var tvungen att stanna kvar och sy ett par timmar ikväll för att komma ikapp med lite grejer. Nu ska jag fixa lite inför morgondagens tripp till Valencia. Har fått rådet att ha hela skor och långärmat då det kan förekomma att man blir lite bränd av alla smällare som flyger omkring. Folk är tydligen helt galna med smällare och eld under denna festival så låt oss hålla tummarna för att vi kommer hem med dem och övriga kroppsdelar intakta. :S

Vi har börjat ett jätteroligt ämne den här terminen. Fashion Design project heter det och som första uppgift ska vi bl a skapa ett plagg i ett industriellt/okonventionellt material (ej tyg alltså) inspirerat av en dikt som vi valt. Jag är jättenöjd med min idé angående plagget än så länge och jag är helt kär i min dikt, så jag måste såklart lägga upp den här så ni också får avnjuta den. :) Den är skriven av Maya Angelou.

Still I Rise

You may write me down in history
With your bitter, twisted lies,
You may trod me in the very dirt
But still, like dust, I'll rise.

Does my sassiness upset you?
Why are you beset with gloom?
'Cause I walk like I've got oil wells
Pumping in my living room.

Just like moons and like suns,
With the certainty of tides,
Just like hopes springing high,
Still I'll rise.

Did you want to see me broken?
Bowed head and lowered eyes?
Shoulders falling down like teardrops.
Weakened by my soulful cries.

Does my haughtiness offend you?
Don't you take it awful hard
'Cause I laugh like I've got gold mines
Diggin' in my own back yard.

You may shoot me with your words,
You may cut me with your eyes,
You may kill me with your hatefulness,
But still, like air, I'll rise.

Does my sexiness upset you?
Does it come as a surprise
That I dance like I've got diamonds
At the meeting of my thighs?

Out of the huts of history's shame
I rise
Up from a past that's rooted in pain
I rise
I'm a black ocean, leaping and wide,
Welling and swelling I bear in the tide.
Leaving behind nights of terror and fear
I rise
Into a daybreak that's wondrously clear
I rise
Bringing the gifts that my ancestors gave,
I am the dream and the hope of the slave.
I rise
I rise
I rise.


Filmstjärna

I lördags var det meningen att jag skulle få mobilt bredband till min dator. Mina snälla hyresvärdar Fredrik och Maryah hade införskaffat det åt mig. Men när vi skulle installera det funkade det dock inte och efter åtskilliga försök och efter att Fredrik suttit ca en timme i telefon med Movistars inkompetenta kundtjänst och kallat dem diverse fula spanska ord gav både de och vi upp och vi fick reklamera internet-pluppen (inte vet jag vad det kallas) som de skickat oss. Så just nu sitter jag med Fredrik och Maryahs wifi-uppkoppling som inte riktigt når hela vägen ner till mitt underjordiska rum så allt tar 100 år tyvärr.

Just ja, fredagen var mycket trevlig. Fast vi kom aldrig iväg på 80-talsfesten. Alla fyra (jag, Selena, Polly och Selenas room mate) var trötta efter en tung vecka så efter en massa mat och ett par glas rödvin var vi alla jättetrötta och ville bara gå och lägga oss. Det är lika bra att passa på att vila upp oss denna vecka ändå med tanke på vår stundande Valencia-tripp nästa helg. Vi åker på fredagmorgon och har inte bokat något hotellrum i Valencia utan planerar att vara igång hela dagen och natten tills tåget går hem igen på lördagmorgon. Mycket koffein, långa mat-pauser och bekväma skor så ska det väl förhoppningsvis fungera.


Hej hej!

Ikväll ska jag och några tjejer till på middag hemma hos Selena, sedan ska vi vidare ut på ett ställe som har 80-talstema ikväll. Bjuder på en fjortisblogg-pose innan jag beger mig. Ha en trevlig fredagkväll!


Snörapporten

Snökaoset är över för denna gång. Sju plusgrader och sol har gjort att det mesta av snön som kom igår redan har smält bort. Jag och en klasskopis pratade om det idag, det sk snökaoset och hur lustigt det är att man i det här landet är så pass inkapabla att hantera lite snö att det räcker med 2 cm (mer kan det inte ha varit som kom igår) för att skolor ska stänga igen och tåg ska bli inställda. Däremot varje gång det regnar och gatorna blir helt översvämmade och man inte kan gå utanför dörren utan att bli totalt dyngsur så verkar det inte bekomma dem det minsta. Mycket lustigt kan jag tycka.
Mer snö!Samtidigt som det åskar och blixtrar, känns väldigt domedagsaktigt. Kommer det en storm med gräshoppor snart också så tänker jag bli religiös på riktigt!

Varföööööör?????Snö!!! När man precis hade uppnått normal inomhustemperatur och börjat glädjas åt våren så kommer vintern tillbaka och skrattar en i ansiktet. Satans snö och satans spanjorer som inte kan isolera sina hus!

Update: Nu åskar det också! Samtidigt som snön vräker ner, kan nog vara det skummaste vädret nånsin...

Varföööööör?????Snö!!! När man precis hade uppnått normal inomhustemperatur och börjat glädjas åt våren så kommer vintern tillbaka och skrattar en i ansiktet. Satans snö och satans spanjorer som inte kan isolera sina hus!

Plugg plugg plugg

Pinsamt när man skickar in en jobbansökan och glömmer att bifoga CV´t... Jag valde att skicka mailet igen med CV och låtsas som inget hade hänt. Skyller på internet om hon undrar...

Filmen vi såg i fredags var i alla fall jättebra, kan verkligen rekommenderas. Efteråt gick vi till en libanesisk restaurang i närheten och åt, drack lite vin och hade allmänt trevligt.

Helgen är fylld av diverse skolprojekt. Är medbjuden på teater ikväll men jag är tveksam till om det finns tid, måste nog tyvärr fokusera helt på skolan i helgen. Får prioritera bort nöjena de närmaste veckorna nu tills vi ska åka till Valencia för Las fallas festivalen om två veckor. Det ska bli jättekul, vi åker på fredagen och sedan hem igen på lördag morgon så vi är där under festivalens sista dag (och natt). Det är tydligen helt galet med massa fyrverkier och uppeldande av gigantiska papier maché-figurer. :O Nu måste jag sätta igång med dagens plugg, men nedan kan ni läsa lite mer om Las fallas:

Gatorna fylls med enorma färgglada ”statyer” tillverkade av papper och kartong som kallas för ”ninots” eller fallas. Dessa kan vara upp till 15-20 meter höga. Antalet "ninots" som placeras över hela Valencia är omkring 800. 
 Figurerna är ofta ironiska karikatyrer av aktuella personligheter eller händelser. Vitsen är att alla dessa säregna statyer tävlar, och alla utom den vinnande pjäsen eldas upp samtidigt som om de vore stora brasor. Under flera dagar kan pappersstatyerna skådas på gatorna innan det blir dags att bränna dem.

 Fyrverkerier och smällare gör pappersstatyerna sällskap. Festligheterna avslutas den 19: e mars med ”La Mascletá”: Tusentals smällare som exploderar samtidigt.


Chicas night esta tarde

Sitter och laddar inför kvällens biobesök med Polly och Selena. Vi ska på Cine Verdi (den enda bion i Barcelona tror jag som visar filmer på orginalspråket, alla andra är dubbade) och se An education. Sedan går vi nog ut och äter någonstans och tar ett glas vin eller två. Imorgon börjar helvetespluggandet, har 6 olika uppgifter i olika ämnen plus ett gigantiskt final project som ska vara färdigt nästa vecka. Har laddat upp kaffe- och (frukt)socker-förrådet så jag överlever närmaste veckan utan sömn. Varför ville jag bli designer nu igen...?


Textiltenta

Sitter och dricker kaffe och översätter mitt CV till engelska. Tråkigt men nödvändigt om man vill ha sommarjobb.
Har nyss kommit hem från en textilfiber-tenta. Det gick okej tror jag, vi fick en massa tygprover som vi sedan, genom att bränna dem skulle lista ut vilken typ av fiber de var gjorda av. Olika fibrer, bomull, linne, polyester osv luktar och beter sig olika när man bränner dem. Nu ska jag jobba vidare med mitt CV igen innan jag ska tillbaka till skolan.


Tillbaka i verkligheten!

Gaah, har varit utan internetuppkoppling i fyra dagar då mitt modem pajat, men nu är jag back in the game again. Läskigt vad isolerad man blir utan internet. Ingen mail, ingen Facebook, ingen msn, ingen Spotify. Jag har haft massor att plugga i helgen så jag var tvungen att sitta inne mest hela tiden, vilket blir fruktansvärt jobbigt i längden om man inte ens kan ha lite bakgrundsmusik på. Har kört de få filmer jag faktiskt har på datorn på repeat hela helgen bara för att få lite ljud omring mig. Sex and the city, He´s just not that into you, Mean girls the September issue och Pride and prejudice. Kommer inte  att vilja se någon av dem på ett bra tag igen känns det som.
Lite fest hann jag i alla fall med. Selena fyllde 28 i lördags så det blev middag och drinkar i Gracia. Vi åt middag på någon halvdyr restaurang och jag beställde en Carpachio de gambas utan att riktigt veta vad det var, bara att det innehöll räkor. Det misstaget gör jag inte om kan jag säga, det var skivade slemmiga räkor utsmetade runt ett litet berg av friterat bröd. Yuck!! Mycket vin gjorde att det gled ner lite lättare men min mage har fortfarande inte förlåtit mig helt. Sedan drog vi vidare till en bar i närheten och festade vidare. Jag skulle dock upp och plugga nästa dag så jag gick hem vid 3-tiden.
 
Me and the birthday girl.
Fler bilder finns på Facebook! Nu ska jag försöka plugga lite, har två final exams denna vecka, plus ett final project som ska vara klart nästa tisdag. Well, well no rest for the wicked!
Hej så länge!

RSS 2.0