Plugg plugg plugg

Pinsamt när man skickar in en jobbansökan och glömmer att bifoga CV´t... Jag valde att skicka mailet igen med CV och låtsas som inget hade hänt. Skyller på internet om hon undrar...

Filmen vi såg i fredags var i alla fall jättebra, kan verkligen rekommenderas. Efteråt gick vi till en libanesisk restaurang i närheten och åt, drack lite vin och hade allmänt trevligt.

Helgen är fylld av diverse skolprojekt. Är medbjuden på teater ikväll men jag är tveksam till om det finns tid, måste nog tyvärr fokusera helt på skolan i helgen. Får prioritera bort nöjena de närmaste veckorna nu tills vi ska åka till Valencia för Las fallas festivalen om två veckor. Det ska bli jättekul, vi åker på fredagen och sedan hem igen på lördag morgon så vi är där under festivalens sista dag (och natt). Det är tydligen helt galet med massa fyrverkier och uppeldande av gigantiska papier maché-figurer. :O Nu måste jag sätta igång med dagens plugg, men nedan kan ni läsa lite mer om Las fallas:

Gatorna fylls med enorma färgglada ”statyer” tillverkade av papper och kartong som kallas för ”ninots” eller fallas. Dessa kan vara upp till 15-20 meter höga. Antalet "ninots" som placeras över hela Valencia är omkring 800. 
 Figurerna är ofta ironiska karikatyrer av aktuella personligheter eller händelser. Vitsen är att alla dessa säregna statyer tävlar, och alla utom den vinnande pjäsen eldas upp samtidigt som om de vore stora brasor. Under flera dagar kan pappersstatyerna skådas på gatorna innan det blir dags att bränna dem.

 Fyrverkerier och smällare gör pappersstatyerna sällskap. Festligheterna avslutas den 19: e mars med ”La Mascletá”: Tusentals smällare som exploderar samtidigt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0