Hemmakväll

Min onda hals från förra veckan är tillbaka. :( Skulle ha mött upp Jacqueline och hennes vänner för en vin-och-tapas-kväll men istället fick jag bädda ner mig i sängen med en burk Dulce de leche-glass och en film. Det blev I love you man med min favorit Paul Rudd, och än så länge är den jätterolig. Eftersom internet är så segt här så var jag tvungen att ta en paus medan sidan laddar, så då passade jag på att blogga lite under tiden. Men nu ska jag fortsätta titta på filmen...




Alex for president

Rösta på mig hos Niklas tack! (Om ni vill... :) )

Veckans blogg!


My view



Mount Tibidabo med någon känd katedral ovanpå till höger. :) Jättevackert på kvällarna när det är upplyst.
Till ytan är inte Barcelona en speciellt stor stad. För mig som är van att gå och cykla överallt är det gångavstånd till det mesta, har faktiskt inte åkt metro en enda gång än. Ändå får det plats över 1,5 miljoner människor här, och när man ser den här bilden kan man förstå varför.

Nu ska jag bege mig in till stan för att inhandla en massa konstmaterial. Det tg en stund innan man vande sig vid att alla affärer är stängda mellan kl 14 och 17, och sedan har öppet till kl 21. Men nu tycker jag det är perfekt, man hinner hem och äta och vila lite efter skolan och sedan ut på ärenden. Och det är fullt socialt acceptabelt att lägga sig och sova på eftermiddagen så man behöver inte ha dåligt samvete för att man sover bort halva dgen ibland. :)

Hej hej!

En liten rättelse

Insåg nu att det kan uppfattas som att det är jag som har gjort videon i förra inlägget, men det är det inte. Sådana data-skills besitter jag inte. :) Det är en annan av Olas vänner, som jag inte känner, som gjort den och lagt upp den på You tube och Facebook. Så nu vet ni det. Nu ska jag återgå till att äta choklad och kolla serier i sängen. Kram på er!

Did you say it?



Kommer för alltid att ångra att jag inte ansträngde mig mer för att svara dig förra veckan. Tänkte; men vi kan höras en annan dag. Men ibland så kommer det ingen annan dag. Har fortfarande inte riktigt fattat att det är sant, men det är det nog, för alla säger det. Tänker på dig och hoppas att du är lyckligare där du är nu.

Rubrik är överflödigt

Området där jag bor är väldigt kulligt, eller vad man ska kalla det. Det är backar överallt och alla är de jättelånga och jättebranta. Men på vissa ställen har de kommit på en lösning för oss som har ont i fötterna efter att ha gått i högklackat hela dagen, för trötta pensionärer eller för de som bara är lite bekväma av sig...



Ja, det är en rulltrappa och går att återfinna på åtminstone två olika ställen här i Sant Gervasi.


Life drawing lektion 1

Kände att jag ville dela med mig av mina katastrofala teckningar från Life drawing-lektionen idag. Första dagen och de inleder med en nakenmodell direkt. Kändes nästan som en förolämpning mot den vackra medelålders kvinnan som stod modell när yours truly skulle försöka avbilda henne i flera olika poser på två minuter per pose.
 

Men vi fick tips på en jättebra bok med olika teckningsövningar i som jag ska införskaffa och när det här läsåret är slut ska jag vara proffs på Life drawing! Så det så!

På vägen hem stannade jag till på en tidningsaffär och inhandlade några tidningar till en uppgift vi ska göra till måndag. Vi ska hitta 8 olika bilder som representerar den typ av stil som vi själva gillar och vill arbeta med under Moulagelektionerna under kommande veckor. (Moulage innebär att man skapar kläder genom att drapera tyger på en skyltdocka istället för att rita ett mönster och klippa och sy ihop tygbitarna.) Så nu ska jag nog sätta mig och bläddra lite i dem. Det blev spanska och franska Vogue samt en Tattoo life bara för att hitta en motsats till alla klassiska Vogue-stilar.


Vinkväll och mönsterkonstruktion

Igårkväll hamnade jag och Jacqueline på en spontan vinkväll hos grannarna, som är ett par i 30-årsåldern. De var supertrevliga och vi blev kvar en bit in på natten. Så det var lite segt att komma upp imorse men det gick till slut. I skolan har vi dag haft vår första lektion i mönsterkonstruktion bland annat, det var ganska intressant men lite smådrygt då det kändes som att läraren inte lagt upp lektionen på bästa sätt. Först fick vi en massa papper där det bland annat stod exakt hur man ritar ett basic kjolmönster, som hon sedan gick igenom genom att rita hela mönstret från början. Efter detta skulle hela klassen istället för att bara gå hem och rita upp mönstret själva kopiera henns mönster genom att lägga ett papper över och rita av. Om 20 personer ska göra detta en och en kan ni ju tänka er att det blir ganska mycket dö-tid för övriga i klassen. När lektionen började närma sig sitt slut kom hon i alla fall på att det kanske var bättre att alla bara använde sig av anvisningarna och ritade mönstret hemma själva... Näää.....!!

Saknar alla mina vänner där hemma i Sverige idag... Hoppas ni har det bra! Puss o kram på er!


Mitt rum





En fd inspelningsstudio som behöver lite kärlek, men jag gillar att det är lite annorlunda. Särskilt taket gillar jag, och så är det massa fönster så det är väldigt ljust. Det blir nog en tripp till IKEA till veckan dock, behöver en byrå eller en garderob bland annat.

Mitt badrum:



Mynt överallt

Blir galen på alla dessa mynt. Inte nog med att man måste ställa om hjärnan till euro, och försöka förstå att 29 euro inte är så billigt som det först låter, man måste även lära sig urskilja alla satans småmynt också. Jag blir så stressad varje gång jag står i kassan att jag hittills bara betalat med sedlar varje gång. Idag försökte jag mig på mynten när det kostade 13, 40 och hon i kassan undrade om jag hade 3,40 men när jag grävde runt i nedanstående sörja samtidigt som jag fick stressade blickar av de andra kunderna fick jag panik igen och ljög och sa att jag inte hade det...

1 euro, 2 euro, 50 cent, 20 cent, 10 cent, 5 cent, 2 cent, 1 cent....gaaaahhh!!!!

Blir galen igen

Tjej med lägenhet 1 sitter just nu och väntar på att jag ska höra av mig med mitt besked som jag inte kan lämna förrän jag fått besked från tjej med lägenhet 2 som aldrig hör av sig... Sitter och nervositets-äter croissanter så jag får ont i magen just nu.... Fick förresten sällskap här igår av tre amerikanska tjejer, som tur är så är de inte här så mycket. Inte det att de var otrevliga på nåt sätt men rummet är på ca 8 kvadrat (inkl badrum) och endast inrett med två dubbelsängar och fyra skåp för förvaring av väskor, så boendeytan är rätt begränsad så att säga för fyra personer. Så nu sitter jag och hoppas och hoppas på att få flytta ut imorgon så jag inte behöver boka en vecka till på vandrarhemmet, det är jag inte särskilt sugen på just nu. Jag vill ha ett eget badrum och en spis så jag kan laga mat och inte behöver leva på äckliga müslibars och croissanter hela dagarna. Jag vill ha ägg och tonfisk!! Låter skumt men de senaste dagarna har jag varit sjukt sugen på just ägg och tonfisk, kan vara ett tecken på proteinbrist kanske??

Denna backe gick jag uppför idag på väg till lägenhet nr 2.

Just ja, när jag väl kom fram till gatan upptäckte jag att jag glömt att skriva ned gatunumret och lägenhetsnumret. Desperat vandrade jag fram och tillbaka och försökte för allt jag var värd minnas vad tjejen skrivit i mailet. Då kom jag på att jag har ju internet i mobilen, använder det aldrig för att det är för dyrt o känns onödigt när man har det på datorn, men nu fick det vara värt den gissningsvis sjukt höga kostnaden att mobilsurfa från Spanien så jag kunde kolla mailen. Så allt löste sig till slut och jag kom till rätt lägenhet. :)

Nu ringde precis tjej med lägenhet 2, som heter Jacqueline, och sa att jag fått rummet så imorgon får jag flytta in. Wiiee!!! Imorgon blir det tonfisk och ägg!!!


Update

Nu har jag fått mail! Kl 10 imorgon ska jag titta på rummet. Wihoo!! Nu ska jag återgå till att vila min tå och renskriva vårt schema. Ikväll ska klassen på rundvandring i Barcelona.

Skäms hon inte?

Haha, Aftonbladet är ju riktigt underhållande idag. Stackars Anna Book kände sig så ensam och rädd på sjukhuset att hon var tvungen att ringa Aftonbladet och bjuda in hela Sverige till sin tarmvredsoperation. Bilden är ju bara för mycket, så tillgjort tragisk att jag inte kan låta bli att börja skratta när jag ser den. Skaffa lite värdighet snälla människa!!

Anna Book: Jag kände mig rädd och ensam


Skäms de inte?

Hahaha, om man är så korkad att man gått på detta, vill man verkligen gå ut med det i tidningen??

Skulle köpa dator - fick tre påsar mjöl


Blir galen

Tjejen som jag ska kolla på rummet hos idag eller imorgon skulle maila mig igår för att bestämma tid. Inget mail har dock dykt upp än... :S Så här sitter jag och kollar inboxen var femte minut och vågar inte röra mig fem meter ifrån en dator utifall det skulle dyka upp nåt. Japp, så gärna vill jag ha denna lägenhet framför gårdagens. En annan anledning till att jag inte vill röra mig utanför vandrarhemmet idag är att jag har superont i min ena stortå, den ser lite uppsvälld och röd ut dessutom. Skumt, typiskt om jag skulle blivit biten av nåt exotiskt djur och bli tvungen att amputera bort hela tån eller nåt. Borde kanske kolla upp en vettig sjukförsäkring...


El tiempo lluvioso

Ordet ösregn fick en ny innebörd idag. När jag begav mig till skolan fullkomligt forsade regnet ned från himlen, ja forsade, jag har aldrig varit med om något liknande faktiskt. Jag hann gå tio meter sedan var mina skor och strumpor genomblöta, gatorna hade förvandlats till ett mindre sjö-landskap. När jag kom till slutet av trottoaren var jag tvungen att kliva rakt ned i en decimeter-djup sjö. Jag säger sjö för pöl räcker inte till för att beskriva vattenmängden som bredde ut sig över Barcelonas gator. När jag gick i en uppförsbacke var det litegrann som att bestiga ett mindre vattenfall. Okej, vattenfall var kanske en överdrift men ni fattar, det var rätt blött ute idag. Som tur var hade jag tänkt till innan och tagit med mig extra skor och strumpor i skolan så jag kunde byta om där. Får nog starkt fundera på att införskaffa ett par gummistövlar dock om det alltid regnar så här härnere.

Nu har jag varit och tittat på lägenheten också. Det var en fransk tjej som bodde där jättetrevlig. Vi hälsade och sa adjö med dubbla kindpussar. Very french. :) Lägenheten var väldigt spartansk om man säger så. Om vi ska göra en jämförelse med Karlstad kan jag väl säga att de sämsta lägenheterna på Kronoparken tedde sig mycket luxuösa i jämförelse. Dock fanns det en väldigt mysig liten uteplats, och som sagt tjejen som bodde där verkade supertrevlig och det känns spännande att få ta del av lite fransk kultur också. Dessutom får jag ju faktiskt bo i Barcelona och studera det jag mest av allt vill så jag har faktiskt ingenting emot att bo lite sunkigt då. Jag kan ta det. :) I alla fall så ska jag titta på en till lägenhet imorgon som ligger lite närmare skolan så vi får se vilken av dem det blir i slutändan.

Jag tog faktiskt en bild av ösregnet men råkade radera den av misstag inför min presentation idag så istället för ni hålla till godo med ett par bilder från Grácia, visserligen också tagna i regnet men det syns inte lika tydligt på dessa vilket väder det var.
  

Tråkväder



Ösregn ute idag. :( Jag har dessutom jätteont i halsen och skulle vilja tillbringa dagen under täcket med en massa godis och Sims 3. Men tyvärr finns det ingen tid till det idag. Nu ska jag bege mig till La Grácia-kvarteren och leta kultur att ta lite fina bilder på till min presentation, sedan till skolan för att genomföra själva presentationen, och efter det är det bara att bege sig till andra änden av stan för att kolla på en lägenhet. Längtar till kvällen då jag får krypa ner i sängen igen.

Puss & kram!

Well said!



Jag är verkligen inte den som är speciellt insatt i politik, jag röstar så jag är något insatt i det specifika partiets politik, men that´s it. Något som verkligen skrämmer mig dock är Sverigedemokraternas framgångar de senaste åren i mitt numera fd hemland. Det finns få saker som gör mig så förbannad som inskränkta fördomsfulla människor som vägrar öppna sina sinnen ens en millimeter för möjligheten att världen faktiskt kan vara lite större än det dom ser igenom sina köksfönster. Allt är inte svart eller vitt, det finns goda och onda människor inom alla kulturer. Det finns svenskar som våldtar och mördar också men inte innebär väl det att alla svenskar är våldtäktsmän och mördare eller? Genom detta faktum kan man väl konstatera att orsaken till att människor begår brott inte sitter i hudfärg eller hemland. Som Soran så klokt formulerar det här ovan, vi måste se djupare på orsakerna och försöka hitta lösningar till dem istället för att bara sprida hat. Don´t be a hater, med andra ord! ;)

Marknadsföring och papegojor



Idag gjorde jag upptäckten att på gatorna går det inte bara omkring duvor utan även små gröna papegojor! Jättehäftigt tycker jag i alla fall som inte är så berest sedan innan. :)

Idag hade vi marknadsföring på schemat, och det verkar som att det kommer att bli en väldigt spännande och intressant kurs. Jag har förstått sedan tidigare att marknadsföring är en viktig del av att jobba som designer men jag har nog inte förstått exakt hur viktig förrän idag, så jag ser verkligen fram emot att få lära mig mer om detta. Vi fick dela in oss i smågrupper som vi kommer att jobba i med olika projekt framöver. Jag hamnade med tre jättgulliga tjejer som jag inte pratat så mycket med innan. En är från Barcelona, en från Uganda och den tredje är från Australien. Det är en sak som är så häftigt med våran klass att vi verkligen är folk från hela världen, jag tror det är tre spanjorer, sedan är alla andra från olika länder över hela världen; Italien, USA, Sydafrika, Koatien, Colombia, Asien om det var Korea eller Taiwan, jag kommer inte ihåg, m.m. m.m. Jättespännande verkligen, det känns som att alla kommer att kunna tillföra så mycket från sina olika kulturer och man kommer säkert att lära sig massor av nya saker.

Nu måste jag ta tag i mitt projekt om La Gracia, redovisningen blev flyttad till imorgon istället för fredag så nu är det bäst att dra igång så man hinner klart i tid. Hej hej så länge!

Motgift

Haha, vilket fluminlägg jag skrev nyss insåg jag, med inspiration som kommer flygandes och grejer, men som jag sa till Anneli nyss; att vara designer är lite flummigt så det får ni stå ut med. :)

Som ett litet motgift får ni därför ett recept på en kladdkaka som Tessy nyss skickade. Hur gott låter inte detta? :

Chokladkaka med mörk choklad (som kladdkaka fast annorlunda)

Den här chokladkakan bakas på mörk choklad och gräddas bara så länge att den fortfarande är kladdig i mitten när den kommer ur ugnen.

Färdigt på: 35 min

250 g mörk choklad, bitter
150 g smör
4 ägg
4 msk socker
1 msk mjöl

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Smält smöret och slå det varmt över chokladen. Rör om tills chokladen har smält.

3. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp och blanda det med den smälta chokladen.

4. Tillsätt mjölet och blanda noga.

5. Häll smeten i en smörad form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i diameter.

6. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader, cirka 15-20 minuter. Kakan ska stelna och spricka på ytan, men inuti ska den vara kladdig.

7. Ta ut kakan och låt den kallna i formen.



Receptet är taget från http://recept.nu/


I <3 Barcelona

Jag har blivit kär idag. Jag blev det på vägen hem från skolan, då slog det mig hur vacker den här staden är, vilken underbar atmosfär det är. Särskilt kvarteret La Gracia där skolan ligger, har lite svårt att sätta fingret på exakt vad det är men jag ska försöka göra det till fredag. Dagens uppgift i skolan var nämligen att välja en stadsdel i Barcelona och försöka beskriva kulturen i just den stadsdelen sett ur vårt eget perspektiv, detta ska sedan redovisas muntligt på fredag. Min första tanke var, ånej vad jobbigt, jag kan ju ingenting om staden, jag kommer inte kunna hitta nånting. Men så på hemvägen från skolan när jag gick igenom vackra La Gracia så bara kom inspirationen mot mig, jättehäftig känsla. Jag gick förbi ett skyltfönster till en liten smyckesbutik och ögonen drogs till en jättevacker ring med en stor röd blomma. Jag var tvungen att backa och stanna och titta på den, sedan såg jag prislappen och insåg att den nog inte var för mig ändå. Fast nu har jag bestämt mig för att jag nog ska köpa den ändå och använda den i min presentation på fredag. Jag kan leva på frukt och vatten sen, det funkar. :)
Imorgon ska jag titta på ett rum i en lägenhet i närheten av vandrarhemmet, vet inte vad området heter men det ligger bortanför Sagrada Familia, och på fredag eller lördag ska jag kolla på ett rum i Sant Gervasi, så jag hoppas verkligen jag har någonstans att bo på söndag för jag är riktigt trött på att bo på vandrarhem redan nu. I och för sig har jag hittills haft turen att ha hela rummet för mig själv, och vandrarhemmet är riktigt fräscht faktiskt så så illa är det väl inte egentligen, men det ska bli så skönt att få en fast punkt, med en egen säng och kunna laga vanlig mat och inte behöva trycka in alla tillhörigheter i ett litet skåp så fort man ska gå iväg någonstans utifall det skulle dyka upp någon kleptoman till rumskamrat under tiden man är ute.
Nu ska jag kolla upp lite spanska-kurser som skolan erbjuder, känner att det börjar bli dags att ta tag i det här med spåket, det underlättar verkligen att kunna prata spanska då de flesta inte kan engelska alls faktiskt har jag insett. När jag var på Burger King kunde jag ju inte ens beställa av den fina pojken i kassan utan var tvungen att ta hans inte speciellt fina kollega istället. :)

Äsch nu har jag googlat runt i en evighet på jakt efter en bild på La Gracia men inte hittat någon fin, jag får väl ta en bild imorgon och lägga ut helt enkelt. Idag får ni hålla till godo med ett bildlöst inlägg.

Vad skulle dr Freud ha sagt?

Varje gång jag ser ut genom mitt fönster kan jag inte låta bli att fundera över vad killen som ritat denna försöker överkompensera...

Första dagen i skolan

Japp, då var första dagen avklarad. Vi fick en massa information som jag glömt hälften av samt en rundtur på skolan. Eferåt var vi några i klassen som gick och fikade på ett café i närheten medans vi väntade på att kunna gå och fixa våra student ID cards som ska vara bra för nånting som jag inte kommer ïhåg. Fick i alla fall världens prestationsångest idag då alla var typ 20 och hade livserfarenhet som vilken 50-åring som helst. Alla hade varit ute och rest massor och planerar fortsatta studier på en massa prestigefyllda designskolor runt om i världen, helt galet! Passar jag in här?? Efter idag känns det som att jag inte har någonting gemensamt med någon. :( Sitter på mitt lilla röda rum just nu och tröstäter något som ser ut som korvbröd med choklad i, supergoda men inte så nyttiga för min lilla mage som inte tål någon form av raffinerade kolhydrater, men hjärnan blir glad i alla fall. :)

Jag har inte tagit några bilder idag så jag googlade fram en bild på skolan så ni får se. I fönstret ställer de ut olika studenters arbeten så att folk på gatan kan se dem.

Mördarplantorna anfaller!


Snacka om ambitiös trädgårdsmästare...

Åh herregud, som jag har gått! Självklart gick jag fel, jag gick alldeles för långt, flera kilometer, för jag har ingen som helst uppfattning om avstånd. Enligt google maps skulle promenaden till skolan ta ca 45 minuter. När jag hade gått ca 1 ½ timme började jag ana oråd... Hittade en busskur med en karta över staden och där fanns inte ens gatan jag sökte med, då insåg jag att det var nog dags att ge upp och gå tillbaka. Kollade varenda tvärgata på vägen tillbaka och blev mer och mer upprörd för varje gatunamn som inte stämde, hatade google maps över allt annat som hittade på gatunamn som inte ens fanns. Usch vad arg jag var! Så helt plötsligt när jag var ungefär halvvägs tillbaka till vandrarhemmet, så tittade jag upp och där var den! Carrer de Roger de Llúria! Som en uppenbarelse från Gud himself! Jag var så lycklig att jag nästan sprang gatan fram till Torrent de l´Olla, gatan där skolan ligger. Jättemysigt kvarter för övrigt, där skulle jag definitivt kunna tänka mig att bo. När jag väl sedan kom tillbaka till kvarteret där vandrarhemmet ligger hade jag varit ute och gått i nästan tre timmar. Min blodsockernivå var nere vid fotknölarna, jag började få skavsår och hade allmänt ont i fötter och ben. Jag ville helst bara krypa upp i en soffa och vila och äta en massa onyttigheter. Men ingen soffa har jag och eftersom det är söndag så är alla affärer stängda inklusive mataffärer, så det blev ingen shoppingrunda på Carrefour supermarket idag heller. Istället fick jag avsluta min upptäcktsfärd på annat sätt:

Mitt rum är knallrött


T o m golvet i badrummet...

Än så länge är jag själv i rummet också, känns bra, har inte haft så mycket energi till att vara social sedan jag kom hit igår. Idag känns det i alla fall bättre. Har sovit nästan 12 timmar inatt, jag sov till och med över hotellfrukosten imorse. Eller vandrarhemsfrukosten kanske man säger... Jag missade den i alla fall så nu har jag festat till det med en banan och några körsbärstomater samt en flaska vatten till frukost istället. Idag ska jag bege mig ut på upptäcktsfärd och bland annat försöka hitta skolan. Den ska tydligen bara ligga 3,5 km bort så det borde ju funka att gå dit. Jag har hört så många skräckhistorier om ficktjuvar och andra skumma människor på metron att jag inte vågar mig på den riktigt än... :) Jag kommer att bli super fit härnere som går överallt och dessutom tvingas lyfta 25 kg resväskor in och ut ur mitt skåp flera gånger om dagen. :) Självklart har jag ju det övre skåpet så det blir extra jobbigt. Har den övre sängen också för övrigt, och jag har det senaste dygnet tvingats inse att 29-åriga tanter inte ska hålla på och klättra i och ur våningssängar. Är nära att ramla varje gång, det är bara en tidsfråga innan det händer på riktigt.

Nu ska jag springa ner till receptionen och låna en penna så jag kan skriva ner vägbeskrivningen till skolan. Världens bästa uppfinning heter Google Maps om ni inte visste det redan. :)

Hur man går upp 5 kg över en natt

Om man inte får plats med alla kläder i bagaget får man ta till lite kreativa lösningar:
Två tröjor, två par byxor


4 tröjor, 2 par byxor, 3 behåar och 5 par trosor.


Framme!

Alltid när jag bokat hotellrum lyckas jag på nåt sätt förtränga det faktum att jag betalat lägsta möjliga pris för det då det ofta rör sig om en snabb övernattning innan jag ska dra vidare  till någon annanstans. (Vill dra till minnes min natt på ”Bates motell” i en sunkig Stockholmförort för några år sedan. Ung ensam kille i receptionen, inget lås på dörren till de gemensamma duscharna, ja ni kan ju själva fylla i luckorna med Psycho-referenser. Inget läskigt hände dock som tur var.) Innan varje hotellvistelse bygger jag upp skyhöga förväntningar, drömmer om king size-sängar med fluffiga täcken och kuddar, storbildstv, stora badrum med tjocka handdukar och enorma badkar där jag kan bada skumbad och sippa champagne under kvällen. Ni kan ju föreställa er min besvikelse varje gång jag öppnar dörren och kliver rakt in i en skrubb...

 Det var alltså mitt hotellrum på Skavsta flyplats där jag låg och plågades av flyttnerver och snarkande hotellgrannar natten till idag. Men nu är jag framme på trivsamma Urbany hostel i Barcelona. Resan har gått bra också, inga av mina farhågor förverkligades. Imorse var jag övertygad om att jag vid den här tiden skulle ha gått vilse, inte kunnat göra mig förstådd, blivit rånad, fått världens ångestattack och hamnat på gatan. Det har jag inte, alla har varit supertrevliga hittills, de flesta kan lite engelska och inga ficktjuvar har synts till i dag i alla fall. (Peppar,peppar...) Jag har dessutom lyckats ta mig till närmsta super market och inhandlat mat. Nu sitter jag här i min våningssäng och känner mig redo att sova för kvällen fast klockan bara är 15.00. Har dessutom ont i fötter och huvud så nu blir det nog bara plocka lite på rummet och hänga vid datorn resten av dagen, och invänta eventuella rumskompisar då rummet jag hyrt är för fyra personer. Nu låter det som att det kommer några i korridoren faktiskt.
Avslutar med utsikten från mitt rum:

Isbjörnsfadder

Blev lite inspirerad av Niklas inlägg idag, men istället för att skriva om rosa bandet tänkte jag tipsa om att bli isbjörnsfadder genom WWF.

Som Isbjörnsfadder stödjer du WWF´s arbete för att rädda isbjörnen och andra arter som hotas av klimatförändringarna, samt WWF´s arbete med klimatfrågor.

De senaste 35 åren har utbredningen av Arktis havsisar krympt med 14 %. Isen fryser till för sent på hösten och smälter för tidigt på våren. För isbjörnarna är detta ett stort hot, de är beroende av havsisen och använder den som en flytande plattform för att jaga. När isen smälter tvingas björnarna simma längre sträckor än de egentligen orkar för att hitta föda. Det allt tunnare istäcket gör det svårare för dem att ta sig upp. Forskare har redan hittat isbjörnar som har drunknat.

För bara 100 kr/månaden kan man hjälpa till att bidra till WWF´s arbete, och här blir man medlem eller klicka på bilden:


Morgondagens to-do

  • Köpa skor, fina men fotriktiga så man kan gå vilse ofta i en stor stad.
  • Köpa fodral till datorn så den överlever i handbagaget.
  • Växla pengar.
  • Lämna in jobbnycklar och ha avskedsfika med Carina och Niclas, och förmodligen gråta en skvätt.
  • Säga upp mitt väl använda (ehm...) Friskis & Svettis-medlemskap.
  • Nåt som jag säkert har glömt.

Nu ska jag fortsätta test-packa min resväska. Har lånat hem en våg från jobbet så jag kan väga allt så jag inte går över max-vikten, vilket inte är det lättaste, att flytta ett helt liv på max 15 kg plus 10 kg handbagage. Min frisör gav mig dock tipset att ha flera lager kläder på sig under flygresan så man kan få med sig mer, synd bara att man inte kan ha flera lager skor på sig också... Nåja, åter till packningen. Undrar om det behövs choklad till detta, kanske måste svänga förbi Konsum först...

Just ja, Smulan är numera bannlyst från soffan.

Visste ni att katter inte gillar citron-doft? Jag har haft katter i elva år och fick reda på detta först idag. Känns som att min soffa hade kunnat haft betydligt längre överlevnadslängd om jag fått veta det tidigare. Tydligen ska det finnas vissa citron-doftsprayer för detta syfte också. Syster kör dock på gammal hederlig citronfrukt, funkar ypperligt.


My mugshot


Alltså, tar man sig igenom passkontrollen med detta? Vem vill släppa in en blek, miserabel och till synes halvkriminell människa i landet?

Synd att man inte fick köra en Janice Dickinson istället...

Smulan utmanar ödet



Smulan passar på att ta sig en tupplur i nya soffan när matte inte är hemma. Lovar att inte säga nåt Smulan, inte ens när matte undrar hur alla vita katthår hamnade i hennes svarta soffa.

Vandrarhem bokat

Idag har jag bokat in mig på ett vandrarhem för hela första veckan i Spanien. Tyckte det var lika bra då jag inte riktigt har allt klart med boende än, ska titta på några rum de första dagarna där nere men man vet ju inte hur det kommer att gå. Så nu är jag inbokad på Urbany Hostel.


Har även skrivit ut mitt boarding pass, fixat hotellrum på Skavsta natten innan flyget går och gjort en massa andra praktiska grejer. Nu börjar jag känna mig redo att ta mig an det spanska storstadslivet. Ska bara öva in några viktiga spanska fraser också innan jag åker som kan vara användbara när man ska åka taxi eller checka in på hotellet. :)

Imorgon är det sista dagen på jobbet, känns lite sorgligt faktiskt, kommer att sakna mina kära kollegor. Däremot kommer jag inte sakna att stå och prata om skillnaden på spikmattor och fiskoljor hela dagarna. Efter tre år känns det som att det är dags att pröva på någonting annat.

Dags att sova!


Google translate

För att ge dig 1 kvarter idé deltipo är, vill jag säga dig är 1 kvartal
arbetstagaren, så det är ingen fest. 
 


Gaahhh!

Har lagt ut mig på två nya annonssidor här på morgonkvisten. På den ena fick jag ett infall att publicera en bild också för att visa upp mitt trevliga ansvarsfulla jag för spanjorerna. Problemet är bara att när bilden publicerades förstorades den upp gånger hundra och man kan se varenda liten por och begynnande ansiktsrynka i mitt fejk-tannade ansikte. Gaaahhh!!! Detta kan ju följdaktligen inte locka särskilt många att vilja hyra ut något till mig så nu försöker jag desperat ta bort annonsen och lägga ut en ny, för självklart när något sånt här händer så händer det på ett ställe där man inte kan redigera annonsen efter den publicerats. Har klickat två gånger på radera annons men den ligger fortfarande kvar och skrämmer bort potentiella hyresvärdar. :( Panik!!!

Så här såg inte bilden ut:


Uppdatering: Annonsen är borta och en ny med en betydligt mindre bild är upplagd! Puh!

Karlstadbuss

Ärligt talat, vad är det för b-js-system Karlstadbuss kommit upp med??  Två gånger har jag åkt buss sedan de införde nya systemet och båda gångerna har jag missat min tilltänkta buss pga av krångel med biljettköp och varit tvungen att ta en annan som lett till att jag kommit försent. De satans biljettautomaterna funkar inte och på Pressbyrån har det varit lång kö för att köpa busspengar. Hade det inte varit för att jag fick punktering på cykeln igår hade jag bojkottat dem för resten av min tid här i landet. Så det så!



Tack, men nej tack.



40 mail på mindre än ett dygn är effektivt nog för mig tror jag. Hittills har jag valt ut fyra som verkar seriösa och mailat tillbaka till dem. Försöker ordna så att jag kan åka runt och titta på alla rum nästa lördag och välja det jag tycker passar bäst. Har redan nu en favorit faktiskt men hon har inte svarat på mitt mail till henne än så vi får se hur det går med det.

Drunknar i mail!

La ut en annons på en spansk "annons-sida" imorse att jag söker boende i Barcelona. Under dagen har ca 30 mail ramlat in från folk som vill hyra ut ett rum, vissa mer seriösa än andra. Är helt slut i huvudet nu av att ha läst igenom alla, de flesta är på spanska dessutom så jag får sitta med lexikon i högsta hugg. Andra är gissningsvis skrivna på spanska från början och sedan översatta med hjälp av google translate, vilket kan leda till lite smålustiga meningsuppbyggnader. Dagens bästa är dock nog det korta och koncisa:
Hello Alexandra.
How many time do you want to rent the bedroom?

Är det bara jag som gör associationer till prostitutionsyrket? :)

Nu måste jag fortsätta kolla igenom mail och välja ut de som verkar vettiga.

Min nya valuta



Tycker euron är så fin för den ser ut som leksakspengar... :)

Tjuvstart...

Ja, för tekniskt sett bor jag ju faktiskt inte i Barcelona än. Har inte ens ett potentiellt boende där nere just nu. Jag söker för fullt dock.
Just nu är jag inneboende hos syster där jag kommer att tillbringa de kommande två veckorna innan jag åker mot varmare breddgrader. Senaste veckan har varit smått kaotisk då jag i princip slängt halva mitt liv i stora svarta sopsäckar samtidigt som jag jobbat och desperat letat en adoptivmamma till mina kissar. Det sistnämnda löste sig genom att jag ringde till min egen mor dagen innan jag skulle vara ute ur lägenheten och mer eller mindre bad på mina bara knän att hon skulle ta hand om katterna, hon sa ja, trots att hon är lite allergisk. Min mamma är min hjälte! :) Miljöombytet verkar inte ha blivit nåt problem för katterna heller, de älskar sin mormor. Igår sms-ade mamma att den ena låg och sov i hennes knä och den andra bredvid så de kommer nog att trivas ganska bra där uppe i Hälsingeskogarna.

Att slänga en hel lägenhet var inte det lättaste kan jag säga. Skrämmande vad mycket skräp man samlar på sig under åren. Jag tror jag använt upp 3 rullar med svarta sopsäckar, alltså ca 30 säckar med grejer ner i sopcontainern. (!!!) Och då har jag ändå sålt lite på loppis och donerat en del till second hand. Jag vill passa på att avge ett löfte med er bloggläsare som vittnen; jag ska aldrig mer spara någonting av anledningen "det kan vara bra att ha nån gång", aldrig mer! Oddsen att den gången någonsin kommer att komma är ganska liten har jag insett, för att inte säga icke-existerande.

Hej då lägenheten...

  

RSS 2.0