Rubrik överflödig



Nyvaken

Har knappt sovit nåt två nätter i rad nu då jag hade två inämningsuppgifter i textilhistoria och en sluttenta i marknadsföring idag. Var helt färdig när jag kom hem från skolan vid tre-tiden idag så jag tänkte jag skulle lägga mig och sova ett par timmar innan jag skulle träffa några spanska- och engelska-studenter för en intercambio som vi börjat med på onsdagkvällar. Vi skulle träffas kl 19.30, jag vaknade kl 21.30, så kan det gå. Nu har jag ätit tonfisk, och ska byta om till pyjamas och lägga mig i sängen igen och se ett avsnitt av House innan jag somnar för kvällen.
Vårvädret fortsätter här nere, undrar om man till och med vågar sig på vårjackan imorgon...?

Våååår!!!!



Kan detta stämma verkligen? Känns inte fullt så varmt ändå... Jaja, varmt är det i alla fall, nu börjar det bli vår på riktigt. Wiiee!! Har inte det minsta hemlängtan när man läser om snökaoset där uppe i norr. I <3 Spain! Ska aldrig flytta tillbaka till Sverige! :P Allt det där med 5 plusgrader inomhus och tvätt som aldrig torkar under vintermånaderna här nere är glömt och förlåtet när man den 23 februari vaknar upp till detta!

Kurerar mig med gojibär

Ligger nerbäddad i sängen med en förkylning som varat i ganska exakt två veckor nu. Jag får väl kanske skylla mig själv som inte tagit hand om mig ordentligt när jag först blev sjuk, borde kanske ha stannat hemma och vilat istället för att att ha varit ute och ränt hela tiden. Inte konstigt att man aldrig blir frisk nån gång. Nåja, de senaste dagarna har jag försökt vila så mycket som möjligt i alla fall. Idag ska jag ligga i sängen hela dagen har jag bestämt, dricka te och äta gojibär (för att få i mig massa vitaminer så att min immunförsvar vaknar till liv igen) och skriva på ett arbete om sojafibrer och hur de används för att göra biologiskt nedbrytbara tyger.


Regn




Spenatsoppa och mojitos

Jag måste vara världens mest lättövertalade människa. Skulle vara hemma och plugga och vila ikväll då jag har lite ont i halsen, ända tills Kam frågar om jag vill med ut och ta en mojito eller två. Så nu är jag på väg ut för att möta upp honom i Gracia. Har druckit en glas spenatsoppa och tagit en Krudivat (spansk version av Alvedon) så ska jag nog var fit for fight in no time! :)

Fat tuesday


Bakverkens bakverk!
Tyvärr blir det ingen semla för mig dock då utbudet är rätt icke-existerande här i Spanien. Funderar om kanske Ikea har eftersom de har pepparkakor men å andra sidan hade de ju inte lussekatter, så det är nog inte värt att chansa och åka hela vägen dit. Jag får helt enkelt nöja mig med att googla bilder på semlor istället, så sparar man in på det magontet och extrakalorierna. Internet är en fantastisk uppfinning!

Loose Candy

Hahaha, vilken rolig sida! Nästa gång jag blir sjukt sugen på lösgodis ska jag surfa in här och beställa ner lite loose candy till Spanien!



Söndagsmiddag



På väg till Polly med två flaskor vin, dock inte inköpta på Systembolaget, men jag tyckte det var passande med denna påse. Tyvärr var det ingen annan som fattade det roliga med det hela. :)




Kam hade bakat efterrätten.

Mycket trevlig kväll. :) Nu har jag lyckats släpa mig ur sängen, har slängt in en maskin tvätt och ska försöka ta mig an dagens skolarbete. Vi har work shop week den här veckan, vilket innebär en valfri icke-obligatorisk kurs som ger 0.2 poäng. Needless to say, jag har gett mig själv ledigt denna vecka så att jag istället kan ägna tiden åt att arbeta med alla projekt vi har i de "riktiga" ämnena och kanske få ett bättre slutbetyg i dem istället.

Vaknade med halsont imorse, precis när förra veckans förkylning gått över, så typiskt. Den här vidriga kylan (+5 den senaste veckan) i kombination med mitt kassa element har slagit ut mitt immunförsvar totalt. :( Well, well, mer kaffe så kanske jag känner mig lite piggare. Just ja, mina tygkorvar har jag ju glömt att visa. Vet inte om de isolerar särskilt effektivt dock, då jag skriver detta med stelfrusna fingrar.



Jaja, nu ska jag sluta gnälla och göra något vettigt av denna dag! Hej så länge!


Bakisdöden

Huvaligen, alldeles för många mojitos och sen hemgång (kom hem vid 6-tiden imorse) gjorde att jag inte tog mig ur sängen förrän 18.30 idag. Jag är för gammal för sånt här leverne. :S Tur att vi hade roligt i alla fall. :)
Min mobilkamera är ju rätt kass så bilderna från igår ser väl kanske inte så roliga ut men jag lägger upp dem i alla fall. 
       

Det är någon slags karneval här i helgen då alla klär ut sig och det är parader och grejer. Det var en på vår gata ikväll, en massa trummor, dans och fyrverkerier ca fem meter från mitt fönster. Lite mer än vad min bakfulla hjärna var sugen på just då.

Har legat i sängen hela kvällen också och tittat på film; Torsk på Tallin och Djävuln bär Prada. Imorgon ska jag försöka vara lite mer produktiv och plugga lite, sedan på kvällen ska vi från spanskaklassen hem till Polly och hennes sambo på middag.


Vibrerande ögonfransar



Redo för utgång med spanskaklassen! Hittills är jag inte så jätteimponerad av den vibrerande mascaran måste jag säga, fransarna blir mest bara klumpiga och fula, eller så är det jag som inte fått till rätta snitsen... Nåja nu blir det vin och dans! Hej hej!

R.I.P



Alexander McQueen hittad död



www.alexandermcqueen.com 

I wanna do bad things with you

Snubblade över detta klipp på youtube och fick svår True Blood-abstinens. Hur länge dröjer säsong 3 egentligen???


Ska spela lite youtube-klipp från serien samtidigt som jag gör skolarbete för att ta bort de värsta abstinensbesvären.

Små röda korvar

Tillverkar röda tygkorvar som jag ska lägga mellan fönstren som isolering. Förhoppningsvis kanske värmen håller sig kvar lite bättre i alla fall.


Var e Fjant??

Nu ska jag krypa ner under täcket, eller ja, jag har redan tillbringat kvällen under täcket. Känner mig lite sjuker, har ont i halsen, så jag har legat i sängen och tittat på film och druckit morotsjuice och ätit Ikea-chips hela kvällen. Först såg jag Dirty Dancing (för 350:ionde gången eller nåt sånt) och sedan blev det ytterligare en nostaligtripp tillbaka till 80-talet med Trolltyg i tomteskogen. Två filmer som fortfarande är lika bra som första gången man såg dem för 20 år sedan. (Huva, va gammal man blivit för övrigt... )


Fredagen den 5 februari


Nya skor!


Vibrerande mascara ska tydligen ge fantastiska fransar. Vad de hittar på nuförtiden... Kunde dock inte låta bli att köpa, man måste ju testa.

Köpte även två vårjackor igår som jag inte orkar ta kort på. De var på rea för endast 10 euro styck, som hittat! Nu är jag redo att möta våren! Kom nu tack!

Nu måste jag göra mig iordning och åka in till stan och leta efter en bok om modehistoria samt någon form av vadd eller kuddfyllning. Jag ska sy små avlånga kuddar att lägga in mellan fönstren som isolering så kanske rummet blir lite varmare.

My hooker boots

Nyss hemkommen från den obligatoriska vinkvällen efter spanskalektionen. Ikväll lyckades vår lärare lura mig att ramla av stolen under lektionen då han ville att jag skulle visa mina fina stövlar för de andra. Jag försökte lite nonchalant och smidigt sträcka upp ena benet i luften vilket leder till att den kassa stolen jag sitter på tippar över åt andra hållet och jag dimper ned i golvet. Lite pinsamt dårå... :S I övrigt har det varit en mycket trivsam kväll med trevligt sällskap. Någon kväll måste jag verkligen komma ihåg att ta med mig kameran så jag kan lägga upp en bild på oss från våran stammisbar. Tills dess får ni istället avnjuta en bild av posen jag försökte åstadkomma tidigare ikväll.


Jag har shoppat idag också förresten, ett par svinsnygga skor och en vibrerande mascara. Mer info om det kommer imorgon. Nu måste jag sova! Hej hej!


Kyligt

Vill bara med en bild illustrera hur kallt det är i mitt rum just nu:


Info för intresseföreningen

Kom precis på att jag har en mikro för första gången på ett och ett halvt år så jag behöver inte längre hetsdricka kaffet innan det kallnar.
Idag har jag ingen speciell läxa till morgondagen (känns skumt att kalla det läxa, som man är tillbaka på gymnasiet igen), så jag passar på att städa lite och fixa iordning i mitt nya hem. Måndagens Ikea-besök resulterade i det varmaste duntäcket de hade, två kuddar, och lite annat småkrafs som man av någon anledning alltid plockar på sig när man är där. Ska försöka att inte inreda hela mitt hem med Ikea den här gången dock.

Fick veta att det tydligen är helt normalt med värdelösa element i det här landet. Det är tydligen för att husen inte är isolerade som det är omöjligt att värma upp dem med endast ett element. Så jag får helt enkelt fortsätta bära runt det när jag förflyttar mig här hemma och hoppas på att det blir vår snart.



Har gått runt och lyssnat på Marilyn Manson (för första gången i mitt liv) hela eftermiddagen. (?!?) Har nog förfrusit delar av hjärnan de senaste dagarna tror jag.


Nyinflyttad och stelfrusen





Nu är jag installerad i mitt nya rum, som nästan är som mitt lilla hus eftersom jag har egen ingång. Fast det är ett väldigt litet hus då. Höll på att frysa ihjäl inatt för mitt element verkar inte riktigt fungera som det ska, det blir supervarmt men värmen sprider sig liksom inte till resten av rummet. Eftersom jag missförstod och trodde täcke och kudde ingick i rummet så hade jag inget sånt med mig igår. Så inte nog med att rummet var som en igloo, jag var tvungen att sova med bara lakan över mig. Jag gjorde så gott jag kunde och tog på mig mössa och vantar, öppnade en värmepåse och stoppade i ena strumpan och ställde elementet bredvid sängen så jag kunde trycka mig mot det hela natten. Det hjälpte sådär. Idag måste jag försöka hinna en sväng till Ikea och och köpa mig det varmaste täcket de har. Nu ska jag dricka lite mer kaffe och plugga konsthistoria, vi har tenta imorgon!



Världens bästa julklapp från systersonen.

RSS 2.0