Vin, mojitos och salsaklubb

Hamnade på en spontan utekväll med min spanskalärare Jan och en av mina klasskamrater; Chris. Först skulle vi bara gå till en bar och ta ett glas vin, sedan blev det ett par glas till, sedan hamnade vi på en annan bar som sedan ledde till att vi drog vidare till en salsaklubb där vår latinske lärare försökte lära mig och Chris att dansa salsa. Mycket trevlig kväll, önskade att min fru hade varit där dock, hon hade gillat det. <3 Nu är jag hemma och ska krypa till sängs. Imorgon är det flyttpackning och lite homework som gäller.


Dagens hjälte och dagens pucko

Dagens hjälte

Hon räddade 4-åringen från pappan. Maria, 28 ingrep när pojken blev misshandlad.

Vad glad man blir när man vaknar på morgonen och surfar in på Aftonbladet och det första man får läsa om är denna underbara människa. Om det fanns fler Marior skulle världen vara en bättre plats!



Dagens pucko



Någon idiot som gått på denna annons och sedan blivit bestulen på pengar av företaget gråter nu ut i Aftonbladet. Jag älskar citatet:
"Jag kommer aldrig mer att beställa varor från utländska företag på nätet. Bara om det är en säker beställning via internetbanken från kända svenska företag."
Var liksom inte det något man fick lära sig i internets begynnelse? Jag ska inte ens ge mig in in diskussionen pulverdiet för jag blir alltför upprörd, men personen kan ju testa att halvera sitt matintag istället för att lägga pengar på en massa pulver, det ger viktminskning plus att han/hon sparar en massa pengar. Pucko!

Torsdagkväll

Kvällen började med en lektion i spanska språket som vanligt. Sedan fortsatte jag och min spanskaklasskamrat Kam kvällen på Bar Electric där Jacquelines fotograf-vän hade en fotoutställning. Vi drack gratis vin och tittade på foton en stund, sedan konstaterade vi att det var väldigt trångt och rökigt där så vi bestämde oss för att gå vidare till vår stammisbar i Gracia istället. Jag är ju lite halvdement som vanligt så jag gömde kameran hemma och har därmed inga spännande bilder att bjuda på. Avslutar istället med en bild från fotoutställningen. Jacquelines fotografvän heter Eric Garcia och här är hans hemsida.


Jag tror att påven var fetichist


Piskade sig själv – kan bli helgon


Det där med Jesu lidande är nog bara som han hittade på för att det skulle låta bra, så slängde han in lite självsvält på stengolv också för att få det hela att verka mer trovärdigt.

VooDoo-Alex

Eftersom min kära sylåda, inkl min kära nåldyne-tomat, har spålöst försvunnit får man komma på nya sätt att hantera sina nålar. Gäller att motstå sväljreflexen bara...


Mexican theme night



Jacqueline hade lagat världens godaste mat igår. Hennes ex-pojkvän är från Mexico så hon är superduktig på att laga mexikanskt. Till det så drack vi vin och tequila. Jag fick lära mig att i Mexico är det vanligare att man dricker tequila än vin, och den tequilan är mycket godare än den man brukar shotta med salt och citron. Jag provsmakade lite igår och den var det faktiskt, men jag tyckte ändå det var snäppet godare med vitt vin så jag höll mig mest till det. Jacqulines kompis som var här var också från Mexico så jag fick öva mina spanska-kunskaper lite igår också. Jag förstår det mesta faktiskt, men det är när jag ska prata själv som det blir krångligt. Det var i alla fall en jättetrevlig kväll, vi satt uppe till halv fyra och pratade. Idag har jag fullt upp som vanligt, så det är bäst jag sätter igång. Det ska målas, sys och klistras idag! Hej hej så länge!

Middag




Nu ska vi ha middag. Jacqueline lagar mat och jag och hennes vän är inbjudna. :)

Onödigt tidsfördriv

Saker man kan slösa bort en timme på när man egentligen borde plugga:

Hittade ett spel på datorn som jag inte visste att jag hade...



Nej nu ska jag slita mig från datorn och göra något vettigt istället.

"Jag investerade pengarna i nåt fruktföretag"



Jag vill ha en Bookbook!

Och en Macbook!
Och en Iphone!

Omelett vs morotssoppa



Börjar dagen med kaffe och omelett. Måste försöka äta mig trött på omeletter så jag inte saknar dem så mycket när jag flyttar nästa vecka. Eftersom jag inte kommer att ha något kök, utan endast ett kylskåp och en mikro så kommer mina matlagningsmöjligheter vara ytterst begränsade. Skämtade förut om att jag skulle anamma Raw food-livsstilen men nu har jag faktiskt läst på lite om den och jag har insett att jag mer eller mindre kommer att äta så i alla fall om jag inte vill börja leva på micrade pizzor och annat läskigt som består av 80 % vetemjöl och/eller socker, så jag har börjat googla på lite raw food recept. Det är mycket kalla grönsakssoppor så jag ska investera i en handmixer, kanske kan hitta en idag. Jag måste bege mig ut på lite ärenden som vanligt, köpa svart tyll, köpa frimärken så att jag kan posta min studieförsäkran någon gång så jag får csn för våren också. Jag måste åka till Ikea också och köpa en ny lampskärm till taklampan då jag råkade ha ner den andra i golvet när jag bäddade häromdagen... :S

The friday mys

 

PLUS


The september issue

Sense & sensibility

Sitter och tittar på Jane Austens Sense & Sensibility. Vi ska studera kläderna som är typiska för den tidsepoken, tidigt 1800-tal, och sedan diskutera dem under Fashion History-lektionen idag.



Jag och Herman

De senaste dagarna har jag varit lite dålig på att blogga pga den sedvanliga tidsbristen. Skolan har tagit all min tid och de få tillfällen jag har haft några minuter till övers har jag prioriterat sömn och mat. Om en timme ska jag bege mig till skolan för att overlocka kanterna på delarna till en kjol vi ska göra imorgon. Men sen, ikväll, den mest magiska kvällen av dem alla, så har jag inget som helst skolarbete att göra. Det känns helt overkligt, som att jag har glömt något, men alla andra i klassen säger också att vi inte har något att göra tills imorgon så då måste det vara sant. Så ikväll när jag kommer hem från skolan ska jag krypa upp i soffan med ett glas vin och titta på Herman Lindqvists Krigarkungar. Aahh, blir helt exalterad när jag tänker på det. Vin och Herman Lindqvist som pratar om Gustav Vasa och Karl den XII, har svårt att komma på något som kan slå den kombon. Som liten tyckte jag att historia var ett av de tråkigaste ämnena man kunde tänka sig och mamma försökte alltid tvinga mig att se Hermans historia på TV, vilket jag hatade. Nu i vuxen ålder är jag världens historienörd, tycker historia är svinintressant, särskilt när den berättas av mr Lindqvist vandrandes i skogen iklädd blottarrock och gummistövlar. Det är väl så man blir på ålderns höst antar jag.







Shopping bag

Vi fick i uppgift att välja en välkänd butik och skapa en shoppingkasse inspirerad av den butiken. Jag valde Louis Vuitton och tog inspiration från deras höst/vinter-kollektion. Bilden är av Louis Vuittons creative designer Marc Jacobs från en reklamkampanj han gjorde för Stephen Sprouses grafitti-inspirerade LV-väskor.





Tycker de kan byta ut sin gamla tråkiga mot min istället... :)




Cold in herre!

Eftersom min kära värmefläkt gick sönder har jag fått låna någon ineffektiv halogenhistoria av Jacqueline. Den värmer bara luften inom en radie av ca 1 meter så jag måste flytta den när jag byter plats i rummet.



Nu ska jag rita ett par kjolmönster och fundera lite på en illustration jag måste göra till på tisdag.

W a a a a r m ! ! ! ! !

Japp, det var det varma yoga-passet. Att yoga i vad som närmast kan liknas vid en bastu så att svetten bokstavligt talat droppar är inte att rekommendera om man inte druckit tillräckligt med vatten under dagen, eller under passet för den delen. Passet höll på i en och en halvtimme, när det var fem minuter kvar var jag tvungen att gå därifrån övertygad om att jag antingen skulle svimma eller spy om jag stannade en minut till. Där fick jag för att jag önskade mig värme. Nu sitter jag insvept i täcket och äter jordgubbar och dricker vatten. Måste försöka plugga lite ikväll men jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig för. Känner mig lite oinspirerad att göra något alls just nu.

"Kind of hot in these yoga classes...!"


Yeeeyyyy!!!

Har fått världens finaste rum! Det är ett par som bor i ett hus inte långt ifrån där jag bor nu. På gården har de en liten byggnad med ett sovrum och ett badrum, jättefräscht och ganska stort, där ska jag bo. Det blir nästan som en egen lägenhet eftersom jag har egen ingång. Wihoo! Jag får flytta in den 1 februari, längtar jättemycket. När jag kom hem idag efter att ha varit och tittat på rummet och berättade om det för Jacqueline så visade det sig att hon kände paret som äger huset. Så lustigt, så hon ringde till kvinnan, Maryah som hon heter och gav mig lite bra referenser. :) Det funkade för strax efter det så ringde hon upp mig och sa att jag fått det. Så nu ska vi dit och dricka te imorgon.

Nu ska jag glida i mina nya träningskläder som jag köpte idag, för mina andra är kvar i Sverige, och dra iväg på yoga med Polly. Hörde talas om något yoga-pass där de skruvar upp värmen i rummet så man svettas halvt ihjäl. Jag hoppas det är det passet vi ska på för min värmefläkt har gått sönder så det har varit iskallt i mitt rum idag, jag behöver bygga upp lite värme så jag överlever kvällen sedan.

Mycket å göra!

Gaah! Stressar runt i stan som en galning och letar lägenhet! Det är inte svårt att hitta lägenhetsannonser som tur är, de senaste dagarna har jag mailat på ett tiotal rum i lägenheter. Idag fick jag t o m svar på en lägenhet som jag inte ens var intresserad av, måste ha råkat mailat på den av bara farten. Anyway, än så länge har det inte varit någon som kännts riktigt rätt. De flesta rum är alldeles för små, man kan med nöd och näppe klämma in en säng och en garderob i dem, då blir det svårt att få plats med en symaskin och två stora lådor med tyger bl a. Imorgon ska jag titta på två rum till, hoppas de är bättre. Imorgon ska jag även på ett yoga-pass med Polly. 15 blygsamma euro kostar det, får allt hoppas det är ett riktigt bra yoga-pass med andra ord. Alla mina träningskläder ligger kvar hemma i Sverige dock så jag måste hinna med en shoppingrunda innan också.

Min bästa vän; Google maps!

Hahahaha!

Precis så här kände jag i början av förra året! <3 Johan Glans <3



Nu är jag tillbaka i Spanien i alla fall. Kom hem till lägenheten kl 02 på natten till tisdagen, efter en minst sagt kaotisk resdag. Jag hade ju fått veta av flygplatsen att jag kunde ta min kära symaskin som handbagage så länge den vägde under 10 kg. När jag sedan ringde dit på måndagmorgon för att dubbelkolla detta så fick jag höra att det inte alls gick att göra så. Jag måste checka in den. Med fyra timmar kvar tills bussen mot Göteborg skulle avgå fick jag börja packa om allting. Jag hade köpt en ny superlätt resväska för dryga 1500 kronor dagen innan för att kunna packa ner så mycket bagage som möjligt. Denna var det nu bara att ställa ut i systers förråd och istället slänga ner all packning i en kartong, ta en taxi till Ica och skicka den med posten till Spanien (kostade blygsamma 700 kronor i porto). Sedan hem igen och plocka ihop det sista och bege mig till bussen. Väl framme på flygplatsen får jag en förskräckt blick av incheckningsdamen samtidigt som hon utbrister; vågar du verkligen skicka den så här!?!
Jag får fram ett; ehh... till svar. Sedan får jag fylla i nåt papper om att flygplatsen frånsäger sig allt ansvar om symaskinen går sönder på vägen, vilket hon i incheckningen i princip garanterar kommer att hända. Hon var i alla fall snäll nog att skicka mig till någon personal-säkerhetskontroll med maskinen så de bar den ombord på planet istället. Men hon kunde inte garantera vad som skulle hända med den i Girona. Så det var med en visst ångest jag gick ombord på planet, helt övertygad om att jag var en 10 000-kronors symaskin fattigare. Stod i princip och höll för ögonen vid bagageutlämningen i Girona, men kunde dra en suck av lättnad när den kom åkandes på bandet, något blöt av regnet men fortfarande i ett stycke. Tyvärr kan jag inte testa att den verkligen fungerar förrän i slutet av veckan då jag skickade alla sladdar i paketet med posten. Så jag får hålla tummarna för att den inte gått sönder ett par dagar till.

My precious!!


Nu måste jag sätta igång med skolarbetet igen. Igår var jag så trött att jag sov bort halva dagen, och den andra halvan låg jag i soffan och tittade på Scrubs och drack iste. Idag ska jag titta på två filmer; Les miserables och Marie Antoinette och skriva lite om kläderna från den tidsepoken till fashion history-kursen, sedan måste jag skriva ett arbete om tio olika personer som arbetar inom mode-industrin idag. Ingen tid att vila! Hej hej så länge!

Dagens väder

Barcelona: +11 och sol.
Karlstad: -14, grått och molnigt.

Imorgon flyger jag tillbaka till Spanien igen. Känns lite tråkigt att behöva lämna alla igen men skönt att få komma tillbaka till värmen. Jag klarar verkligen inte av att frysa. Är det minus 14 grader ute så ser jag ingen som helst anledning att lämna huset. Hatar när det värker i ansiktet för att det är så kallt ute, jag blir helt handlingsförlamad och vill bara krypa ihop i fosterställning och vänta på våren.

Idag ska jag fika med Sandra och sedan hjälpa Therese att sy gardiner. Men först måste jag åka ner på stan och köpa mig en ny resväska. Den jag har, en jätte-Samsonite i plast som väger dryga 6 kg, är helt hopplös att packa i. Eftersom Ryanair bara tillåter 15 kg incheckat bagage krävs det inte så mycket packning innan man nått maxvikten. Så nu måste jag hitta en lättare väska så jag kan få med mig lite grejer tillbaka.


RSS 2.0