Fashion Design Project

Här kommer lite bilder på ett av våra final projects den här terminen. Uppgiften var att beskriva oss själva med tre adjektiv, en färg, ett objekt, en dröm, en doft och en yta och sedan designa en kollektion baserat på detta.
Mina moodboards:
       
Min kollektion:
    
And the final garment:

Flytt och Pride

Okej, ska försöka väcka liv i min döende blogg tänkte jag. De sista veckorna i skolan har varit helt hysteriska och utan dator hemma gav jag i princip upp bloggandet. Väntar fortfarande på att min Macbook ska dyka upp, spanska posten är inte direkt kända för sin snabbhet och effektivitet så det gäller att ha tålamod. Som tur är har skolan öppet även under sommaren så jag kan titta in biblioteket lite då och då för gratis internet. 
I söndags flyttade jag in i nya lägenheten, dock har inte tjejen som bor i mitt nya rum flyttat ut än så fram tills onsdag sover jag på soffan. Lägenheten är superfin och ljus, vilket är ovanligt för att vara i Barcelona då de flesta lägenheterna här är små och mörka och ser ut att vara inredda på 70-talet. Fick hjälp att flytta av snälla Harold (min nya room mate) och Kam. Tre vändor fick vi gå med tre fulllastade vagnar. 
Här är jag släpandes på min tantvagn och mina klänningar. 
Tantvagnen är för övrigt obligatorisk i Barcelona. I övriga världen har inte en människa under 70 en tantvagn men här är det svårt att hitta någon som inte har en i sin ägo. Faktum är att de är superpraktiska när man storhandlar. Om jag någon gång flyttar tillbaka till Sverige kommer jag att insistera på att införa dem i det svenska folkhemmet.
Photo by Kam Jey
Efter att vi flyttat färdigt och ätit en sen lunch/tidig middag på restaurang Bo i Gracia drog vi vidare in till Placa Universitat för att titta på Pride paraden.
Festen fortsatte sedan på Placa Espana hela natten. 
Jag hittade en ny vän och en ny frisör. Muy bien!
Harold hittade en het cowboy.

Birthday party

Nästa vecka kommer min hett efterlängtade MacBook och jag kan återgå till civilisationen igen. 
Jag har fullt upp den här veckan som vanligt. Idag hade vi en final presentation av en tråkig gruppuppgift som gick ut på att designa väskor av reklam-banners. Presentationen gick bra förutom att jag glömde bort vad en av mina klasskamrater hette. :) Nu har jag bara en final presentation, tre sluttentor, och två inlämningsuppgifter kvar denna vecka sedan får jag sommarlov. 
I helgen hann jag i alla fall med lite försenat födelsedagsfirande. Ville helst bara låta denna ångestfödelsedag gå obemärkt förbi men Selena och Polly vägrade gå med på det, så de anordnade en födelsedagsfest med massa mat, sangria och ¨tårta¨ hemma hos Polly i lördags. Supertrevligt och det kändes lite lättare att fylla vuxen. 
Jag, Selena och min blivande room mate Harold. (Måste flytta från mitt kära lilla hus i slutet av juni då de jag hyr av ska flytta ut. Som tur är hade en av lärarna på min spanskaskola ett rum ledigt så det löste sig snabbt.)
¨Tårta¨

RSS 2.0