Söndag

Jobbar på mitt "hemliga" projekt idag. :) Fast så hemligt är det inte längre, då jag inte kunnat hålla mig från att berätta for folk i min närhet, dessutom har ni ju trailern för det här nedan. Jag och två kompisar håller nämligen på att försöka arrangera en modevisning i början av oktober och Kam kommer att göra en dokumentär om det som ska läggas ut på youtube. Så just nu har vi fullt upp med att designa en varsin kollektion, samt fixa alla detaljer som krävs inför visningen. Här nedan ser ni min moodboard för min kollektion, inspirerad av 1500-talets Frankrike och Marie Antoinette av Sofia Coppola men med mörkare höstigare färger. Dags att återgå till arbetet. Ikväll blir det mexikansk restaurang med Kam och Kristina.


Quotes

"The will to power and to dominate arises only in the sick mind. It arises out of the inferiority complex. People who are not suffering from an inferiority complex do not care about power; their whole endeavour is for peace, because the meaning of life can be known only in peace - power is not the way."

"Whenever you follow your potential, you always become the best. Whenever you go astray from the potential, you remain mediocre. The whole society consists of mediocre people for the simple reason that nobody is what he was destined to be — he is something else." 


- Osho

BCN Fashion Trailer


Hmm...


Mikaela, 13, förolämpad av svaret från 118 800

Vad är det för puckade humorbefriade WT-människor som lägger pengar på sådana värdelösa sms-tjänser överhuvudtaget? Och vad förväntade de sig för svar...? Okej att en naiv 13-åring går på det men mor borde väl veta bättre kan man tycka. Klicka på länken för att komma till Aftonbladets fascinerande artikel i hur människornas dumhet återigen gör sig påmind i världen.

Tisdag

Idag blir det sol och kaffe på balkongen samt jobba på ett hemligt projekt. :) Vill inte berätta om det än utifalll något händer och det inte blir av, men spännande är det i alla fall. :) Ikväll är det dags för mitt andra jobbpass i baren så jag bör nog plugga lite spanska idag också samt ett drinkrecept eller två.

Nelly.com Skodesigntävling

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!

 

 

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!


Jobb och festival

Överlevde min första dag på jobbet i fredags, och jag ska jobba igen på tisdag så tydligen var jag inte helt katastrofal heller. Även om jag kom hem med värkande fötter och snurrigt huvud, indränkt i öl, mojitos och tequila och sov till kl 17 dagen efter. Påminde lite om första dagen på Donken fast då kom man hem indränkt i frityrångor, lök och Big Mac-sås istället, men det är definitivt samma tempo så det här ska nog gå bra bara man lär sig alla rutiner.
Igår kväll blev det lite drinkar och en vända på Raval-festivalen. Varje stadsdel i Barcelona har sin egen festival varje år. Den största är Gracia-festivalen (där vi bor) en vecka i augusti då de dekorerar utsidan på alla husen och tävlar i vilket hus som är bäst dekorerat. Hela veckan består av utställningar, tävlingar, shower, alla barer säljer drinkar på gatorna och ja det är en typisk spansk festival helt enkelt, så jag gissar på att en del fyrverkerier kommer att gå åt också då det i princip är obligatoriskt bland spanjorerna så fort det finns något att fira.
Nu blir det dusch, på med SPF 30 och sen stranden!
Hej hej!
En av gatorna under Gracia-festivalen.

Provjobb

Wiiee, var på anställningsintervju på en bar i Gracia igårkväll. Jag ska komma dit och provjobba ikväll. Är toknervös, tydligen är det inget turistigt stället utan i princip enbart spanjorer som går dit. Vilket innebär att de alla kommer prata spanska eller katalanska... Till råga på allt måste jag såklart lära mig blanda drinkar. Försöker intala mig själv att om jag klarat att läsa biomedicion på universitetsnivå borde jag kunna plugga in hur man blandar drinkar rätt, hur svårt kan det vara liksom...eller? :S
Efter min intervju mötte jag upp Kristina och Kam och ett par vänner till Kristina för vin och ost på Casa Portuguesa. Det är en supermysig bar/cafe/konditori i Gracia med fantastiskt utbud av vin, ost och desserter. Rekommenderas starkt for de som tänker turista i Barcelona.
Casa Portuguesa
Nu ska jag tillbringa resten av dagen med att plugga spanska och lära mig hur man gör mojitos.

Blow Magazine


Photo shoot i Park Guell

Fick veta förra veckan att jag inte var godkänd i ett ämne från första terminen och var tvungen att göra om slutinlämningsuppgiften som innebar att göra en fejk-modetidning innehållandes annonser, och moderepotage feat. oss själva. Så i söndags släpade jag med mig min vän Kam till Park Guell som ligger alldeles bredvid där jag bor för en fejk-photo shoot.
Denna har jag photoshoppat färgerna mörkare och med mer saturation.

Mm...Candwich....

"Sandwich in a can; The Candwich, comes in three flavors: peanut butter and strawberry jam, peanut butter and grape jam, and BBQ Chicken."

Vitt mjöl, konserveringsmedel, färgämnen, lab-producerade aromer... Erkänn att ni blir lite småsugna ni också! Det här kan nog vara bland det äckligaste jag sett i matväg på ett bra tag.

Mar Bella Beach

Flyttlådorna står kvar där de står. Blev en lunch på stranden med Selena följt av några timmars stekande, följt av knallröda axlar. :( Mar Bella Beach är en nudiststrand men även mer påklädda solbadare går dit. Om man vill slippa de mest turistiga stränderna som oftast är fullpackade den här tiden på säsongen så är det ett lite trivsammare alternativ, såvida man inte är känslig för att ha nakna främlingar runtomkring sig det vill säga.
Jag lyckades glömma handduken hemma (!!!) men Selena hade en bit papper i väskan (efter att ha skickat ett paket tidigare på dagen) som jag fick låna.
Vi tillbringade eftermiddagen med att helt moget ligga och fnissa åt alla nakna människor.
Idag ska jag skicka iväg ytterligare några jobbansökningar, börjar bli rätt knapert i kassan här nu, så håll tummarna för att någon vill anställa mig inom en snar framtid.
Hej hej så länge!

IED Fashion Show

Måste försöka ta tag i de sista flyttlådorna idag, tror jag, samt sortera kläderna och skorna syster skickat ner. Sen blir det nog stranden en sväng på eftermiddagen för att bättra på fejkbrännan. Veckans planer är annars avskedsfest för Selena imorgon då hon flyttar tillbaka till England på fredag. Sorgligt värre, men tyvärr är många här i Barcelona bara här för en kortare tid för att jobba eller plugga och flyttar sedan hem igen. Inte alla dock som tur är! :)

Tråk-flyttröra! Får lägga upp en bild på rummet när det är färdigt.
Förra veckan var jag och en klasskompis på IED´s fashion show, där de som går ut tredje året visar upp sina thesis projects. Jättekul att se, många är så otroligt duktiga. Om två år är det vår tur, känns spännande och läskigt, tänk om alla hatar ens kollektion eller tycker den är tråkig?? :S
Här är lite bilder från årets show:
Fler bilder finns på Facebook!

Äntligen!

Tack vare världens bästa brevbärare vid namn Manolo har mitt paket från Sverige efter två veckor äntligen hittat hem. Just nu sitter jag och leker med min nya Macbook och återinstallerar mig själv i civilisationen igen, Spotify, Skype, MSN, iTunes...

RSS 2.0